Som ett brev på posten

Förra veckan var det inskolning för Wilhelm vilket gick superbra. Han trivs jättebra och det har inte varit några problem alls med att lämna honom där. Idag lämnade vi barnen för frukost på förskolan, jag är ledig både idag och imorgon från jobbet för att arbeta med mitt eget företag vilket var planen att göra i kombination med eventuell fortsättning av inskolningen. Men någon timme efter att vi lämnat barnen ringde de från Wilhelms avdelning och sa att han var förkyld. Så där kom den första förskoleförkylningen, som ett brev på posten. Det var bara en tidsfråga innan han skulle åka på den, och ärligt talat hade jag väl hoppats på att det skulle dröja lite mer än en vecka. Så det vara bara att gå och hämta vår hängiga kille som bara ville gå och lägga sig direkt. Efter lunch ringde även från Melissas avdelning med samma visa så även hon fick komma hem.

När barnen ändå var hemma och det inte fanns så mycket utsikt för oss att fortsätta jobba så bestämde vi oss för att passa på att ge oss ut på ett löppass. När vi gav oss iväg fläktade det och solen var tryggt bakom molnen vilket gjorde att det inte kändes så farligt med en temperatur på 28 grader, men när vi vände för att springa tillbaka så försvann vinden och även molnen och till slut blev det så hett så att det kändes som att vi var på väg att koka över och det blev till att gå den resterande biten. Men kan meddela att det var himla skönt att duscha efteråt!

Till kvällens pytt i panna blev det bidrag från trädgården i form av potatis, morötter och rödbeta. Jag ångrar att jag inte sådde fler rödbetor, så goda, växer bra och är lättskötta men det får bli en lärdom till nästa år. Mer rödbetor i landet! Vår grönkål växte riktigt bra men över en natt kom det en massa skalbaggar som har ätit upp varenda blad, bara lämnat stjälken som ett skelett! Trodde först att de fått någon sjukdom när jag såg alla de svarta prickarna, men vid en närmare titt såg man att det var skalbaggar och man kunde till och med höra hur de tuggade i sig.

Dagens rödbeta

Morgondagen kommer inte riktigt bli som den först var planerad i och med att barnen är hemma. Men det kanske ändå är så att jag kan ta mig in till stan och besöka den nya bokhandeln som har öppnat och sondera terrängen lite. De ska nämligen ha en avdelning av lokala författare, och tänk vilken häftig syn om en av mina böcker kan stå där framöver!

Hoppas ni har haft en bra start på veckan.

3 thoughts on “Som ett brev på posten

Add yours

  1. Urs vad tråkigt att förkylningarna redan har börjat att kika in och att du fick hämta hem dom ♥️ hoppas ni andra klarat er från att bli sjuka

  2. Ja, det är samma visa här, lilla dottern är förkyld, vilket inte var helt oväntat för det brukar alltid hända när förskolan drar igång igen efter sommaren, bara att vänta på att det går över

  3. Mycket förkylningar så barnen börjar förskola. Men nu är deras avklarade. Förhoppningsvis klarar dom sig resten av terminen. Det var ju galet varmt igår. Impad av att ni klarade av att springa, även om ni fick gå sista biten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: