“Under en ny sol: Äventyrliga noveller” – En antologi

Fakta

Författare: En antologi med 15 författare
Förlag: Everlasting Publisher
Utgiven: 2021
Antal sidor: 197
Genre: Fantasy, Sci-fi för unga vuxna
ISBN: 9789188989109

Handling

Antologin innehåller 12 noveller som alla har inslag av fantasy och sci-fi. Nya planeter, rymden, robotar, artificiell intelligens och uppfinningar finns med men det är även inslag av romantik och influenser av pandemin.

Omdöme

Det är en stor variation av novellerna även om de har ett gemensamt tema. Eftersom det är olika författare som skrivit novellerna så varierar även språk mycket från novell till novell och ibland tog det lite tid att ställa om. Antologin innehåller en hel del spänning men även romantik, och det finns både lyckliga och sorgliga slut. Och helt naturligt berörde vissa mer än andra. Dock var det ett par av novellerna som inte föll mig i smaken, antingen handlingsmässigt eller språkligt, och jag bara tragglade mig igenom den för att komma till nästa. Min favorit var helt klart “Jakten på uppfinnarens hemlighet” av Anna Granberg.
Allt som allt tycker jag att det är en novellsamling som är värd att läsa! De riktar sig till unga vuxna och jag tror att 15+ är en bra ålder för läsare.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️

One thought on ““Under en ny sol: Äventyrliga noveller” – En antologi

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: