“Romantik för realister” av Alice Ekström

Fakta
Författare: Alice Ekström
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2021
Antal sidor: 197
Uppläsare: Viktoria Flodström
Genre: Romance
ISBN: 9789178356799

Handling

Sasha förstår inte varför hennes syster vill att hon ska sluta sitt jobb som assistent åt chefredaktören på bokförlaget Blanck & co.
Okej, hon kanske är aningen sönderstressad, konstant rädd för chefredaktörens raseriutbrott och är tvungen att äta sin lunch på tre minuter – dessutom är hennes chefs jobbmobil det hetaste, och enda, förhållandet hon har haft på tre år, men i slutändan är det ju värt det. För hon älskar allt som har med romance att göra. Särskilt den bästsäljande författaren Liv Ekmans böcker. Liv Ekman som är förlagets stjärnförfattare och som har deadline om en månad, men som ännu inte har skrivit ett ord.

En regnig dag blir Sasha utelåst ur sin egen lägenhet och träffar för första gången sin granne Lukas, som är en blonderad, romantikhatande realist som ändå verkar veta en hel del om genren och som har flera exemplar av Liv Ekmans böcker hemma i hyllan …

Ett specialuppdrag gör att de tvingas samarbeta, men livet är inte som i böckerna, där kärleken löser alla problem, eller?

Omdöme

Boken har ett språk som är lätt att hänga med i och den känns snabbläst, eller i det här fallet snabblyssnad. Handlingen är modern, underhållande och mysig, och innehåller alla element för härlig romance. Sedan är jag också lite svag för “enemies to lovers”. Den har mycket humor vilket jag verkligen uppskattar, och den har bjudit på en hel del pinsamheter och skratt. Men det har också lite svärta som balanserar upp det söta på ett bra sätt. Tycker om alla de små detaljerna och jag gillar verkligen Sascha som huvudkaraktär, hon är väldigt ihärdig och kanske lite för snäll för sitt eget bästa ibland. Tvisten i boken såg jag inte komma, och det är roligt att bli överraskad i en romance då de kan vara ganska förutsägbara. Det är mysig och lättsam läsning som jag kan rekommendera för den som vill ha skratt och härlig känsla i kroppen efteråt.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: