“En midsommarnatt” av Sara Dalengren

Fakta
Författare: Sara Dalengren
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2021
Antal sidor: 256
Uppläsare: Lisa Ahnlund
Genre: Romance
ISBN: 9789188487797

Handling

Alice Norberg har lämnat livet i Stockholm bakom sig och återvänt till sitt föräldrahem. Utan vare sig jobb eller pengar är hennes mål att skapa en ny tillvaro åt sig själv och sin son. Med sin nyvunna frihet är kärlek det sista hon tänker på. Men närmaste grannen, mjölkbonden Noa Lundkvist, har helt andra planer …

Noa var bara femton när den fyra år äldre Alice övergav landsbygden för huvudstaden. Nu är hon tillbaka och Noa inser att hans tonårsförälskelse inte har mattats utan växer sig starkare för varje gång de ses. Och den här gången tänker han inte låta henne komma undan.

Omdöme

En fin och välskriven bok i härliga lantliga miljöer. Språket är lättsamt och har ett bra flyt som gör det svårt att sluta läsa. Som läsare får man följa både Alice och Noa och jag gillar hur relationen växer fram mellan dem, och även hur Noa även tar sig an hennes son Mattis. Jag tycker om alla karaktärerna och de känns verklighetstrogna. Alice är lite restriktiv och vill inte ha ett förhållande även om hon dras till Noa. Mattis pappa finns som hela tiden i hennes bakhuvud. Hur han manipulerade henne och rädslan att han ska komma efter dem. Något som hon inte vill berätta för varken sin pappa eller Noa. Pojken Mattis är underbar och han lättar verkligen upp stämningen. Det går inte att miste på att han älskar traktorer. Noa är godhjärtad, flitig och kämpar med att vinna både sin pappa godkännande och Alice hjärta. Den är charmig, hjärtevärmande och jag gillar dynamiken mellan Alice och Noa. De får varandra att växa och utvecklas. Jag tycker det är gulligt att Noa försöker skapa så många tillfällen som möjligt att umgås med Alice, och gillar att hon hjälper honom renovera hans nya hus men det blir lite för mycket för mig att han är så inställd på att hon och Mattis kommer bo där med honom framöver att han inreder huset för dem. Han blir alldeles för på för min smak, men vad gör man inte när man är kär?
En mysig och charmig bok med underbara miljöer som handlar om att finna lycka, tillit och att våga öppna upp sig.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: