“Av stjärnstoft är vi komna” av Malin V. Olsson

Fakta

Författare: Malin V. Olsson
Förlag: Visto
Utgiven: 2020
Antal sidor: 411
Uppläsare: Kristina Dowling
Genre: Fantasy, Sci-fi
Serie: Trilogin om Veronica Harrington del 2, recension av del 1 finns här

Handling

Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum?

Inte ens det artonåriga underbarnet Veronica Harrington, kan svara på det. Däremot vet hon att år 2179 kan bli det sista i mänsklighetens historia. Våldsamma stormar skakar Mars med förödande konsekvenser, även på jorden. Hela solsystemet drabbas av oförklarliga naturkatastrofer. Inte oförklarliga för henne och hennes team, men för resten av världen, och när California Space Centers vidriga direktör vägrar ta hotet på allvar tvingas vi kämpa mot både honom och klockan.
     Dessutom smyger sig den årliga höstbalen allt närmare, men hon vill inte gå dit. Hur ska hon kunna glädjas när världen rasar samman, både bokstavligen och för henne känslomässigt. Hennes pojkvän har ju bara ögon för en annan tjej. En före detta supermodell från Mars.

Omdöme

Den här boken tar vid där den andra slutar så jag rekommenderar att man läser föregående för att hänga med i handlingen. Precis som förgående bok är den välskriven och jag tycker att Malin har fångat både den ungdomliga och hierarkiska känslan, och det finns ett stråk av pedagogik som jag verkligen uppskattar. Den innehåller mycket fantasi och jag trivs verkligen i den värld som Malin skapat. Som läsare får man lära känna karaktärerna mer på djupet och spänningen har definitivt steppats upp, och det känns som att vad som helst kan hända. Relationerna utvecklas och nya spänningar och känslor uppstår. Efter förra boken var jag team Aaron, men efter denna bok så är jag inte längre lika säker. Vänskapen mellan Veronica och Auriga är hjärtevärmande och den lilla glada rymdvarelsen har blivit en definitiv favorit.
Det är en riktigt bra uppföljare som bjuder på mycket spänning, mod och känslor som överskriver gränser.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: