Underlätta flytten och slipp stressen

När jag och Joakim flyttade från vår lägenhet upp till Linköping hade vi hyrt en lätt lastbil och fick hjälp av mina föräldrar och min bror. Det konkades lådor och möbler i det smala trapphuset. Vi åkte tur och retur med både lastbil och bilar med släp från Jönköping till Linköping. Jisses, vilket jobb det var! Och när vi flyttade in i vårt nuvarande hus skötte vi allt vad som gällde flytten helt själva. Vi var helt slut efteråt, och flera gånger har det kommit på tal att om vi skulle flytta härifrån då blir det att anlita en flyttfirma som får sköta både flytt och flyttstädning. På den fronten är vi rörande överens, vi har mycket saker och dessutom otympliga och tunga maskiner och verktyg. Och att behöva samordna folk, hyra lastbil och stressa på flyttdagen för att få allt gjort slipper jag mer än gärna.

Flytthjälp utifrån dina behov

Ingen flytt är riktigt den andra lik men med över 20 000 flyttar i bagaget så har Grabbarna Flytt gedigen erfarenhet och kan lösa din flytt på bästa sätt. De erbjuder en rad olika tjänster som till exempel nedpackning och emballering, transport av enskilda möbler eller hela bohaget och flyttständning. Du kan välja vilka tjänster du vill använda dig av och vad du utföra på egen hand. Kanske önskar du bara hjälp med de större otympliga möblerna, eller så kan du välja ett helhetspaket där de sköter hela processen från nedpackning till flyttstädning åt dig.

Om du skulle behöva hjälp med att köra skräp och gamla möbler som du inte vill ha med dig i flytten så kan de även köra det till återvinningen åt dig. Är du i behov av att lagra din saker kan de även bistå med magasinering.

Bild lånad från grabbarnaflytt.se

Slipp stress och slitage på kroppen

Det går inte skjuta under stolen att det är stressigt att flytta, det är förberedelser inför med att ordna flytthjälp och transportmedel, saker ska packas och på själv flyttdagen är det ofta full rulle från morgon till kväll. Dessutom är det ofta tunga lyft och som inte alltid är särskilt ergonomiska. Genom att anlita en flyttfirma kan du minska stressen och bespara kroppen. Att underlätta din flytt är något som Grabbarna Flytt gärna gör, de vet hur en flytt ska struktureras på bästa sätt och personalen har både kunskap och redskap för att kunna hantera tunga lyft utan att få kroppsskador.

Ett par tips inför flytten

  • Börja i god tid. Saker och ting tar länge tid än man tror och dessutom får du tid att rensa och sortera dina saker.
  • Märk upp dina kartonger – bra för både sig och för dem som hjälper dig. Märk upp både vad som finns i kartongen och vilket rum de ska in till i det nya boendet.
  • Täck över känsliga golv för att minska risken för skador då det blir en hel del spring med skor.

Hur har ni gjort när ni flyttat, har ni tagit hjälp av vänner och familj eller har ni anlitat en flyttfirma?
Har ni några bra tips vid flytt?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: