“Höstlöv över Jönköping” av Gabriella P. Kjeilen

Fakta

Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor: 180
Format: Novell
Genre: Feelgood
Serie: Kärlekens årstider (del 4)
ISBN: 9789189522374

Handling

För två år sedan var Alinas liv som mörkast. Hon var utbränd, sjukskriven och blev mitt i allt lämnad av den hon trodde skulle finnas där resten av livet. När hon möter Johannes, en ensamstående pappa som försöker följa sin dröm att öppna en egen butik, kan de inte ignorera gnistorna mellan dem.

Men är de redo att släppa in någon ny i sitt liv och samtidigt släppa taget om det förflutna?

Omdöme

En mysig novell där man får följa både Alinas och Johannes perspektiv. Språket har ett bra flyt som gör att sidorna flyger iväg och jag får verkligen känslan av att vara i Jönköping, för att inte tala om hur sugen man blir på de läskande pralinerna. Även om det är en novell är karaktärerna komplexa och jag hade gärna spenderat mer tid med dem för de är underbara. Jag älskar Johannes dotter Nova och kan inte undgå att le åt hennes framfusighet och relationen som växer fram mellan Alina och Johannes känns naturlig och genuin.
En mysig och hjärtvärmande novell som inger en härlig höstkänsla och lämnar en värm känsla inombords.

Mitt betyg ⭐ ⭐ ⭐️⭐️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: