“Julstämning uthyres” av Olivia Reimhagen

Fakta

Författare: Olivia Reimhagen
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2022
Antal sidor: 230
Genre: Feelgood, julroman

Handling

William tar gärna jobbet i Malmö över jul då han efter sin mammas död hellre låtsas som om högtiden inte finns. Dessutom är han i desperat behov av de extra pengarna. Det enda han behöver är en plats att bo på i två veckor. Enkelt.

Elias vägrar fira jul med familjen i år, och den vältajmade vattenläckan på jobbet gjorde att han fick massa övertid och en perfekt ursäkt för att slippa. Om han bara hittar en lägenhet inne i stan kan han nog gömma sig från familjen under hela julen.

Iris hyr ut via Airbnb, men de två männen hör av sig samtidigt. På minuten. Hur kan hon säga nej till en av dem? Fast lägenheten är i och för sig stor nog för två och det är ju trots allt jul.  

Omdöme

Språket flyter lätt och sidorna flyger förbi. Det finns mycket humor och det finns en glimt i ögat genom hela historien, även när det kommer till lite tyngre ämnen – för det finns det också. Karaktärerna är underbara och jag gillar verkligen att det är två män som man får följa, roligt med en feelgoodroman som sticker ut lite då det oftast inte är HBTQ-personer som är huvudkaraktärerna – tråkigt nog! Dessutom finns det är underbar katt vid namn Lady Fluff som är omöjlig att säga nej till. Visst kanske handlingen är något förutsägbar, men tillhör inte det lite feelgoodgenrer? Att man vet vad man kommer få. Det här en underbar och mysig roman som skapar en härlig julstämning.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Det här är även Olivias debutroman och jag råkar veta att hennes andra bok kommer publiceras i påsk och det kommer även en tredje bok till sommaren. Alla inom feelgood och kommer även finnas som ljudböcker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: