Långhelg med snölek

Underbart med långledigt igen, och denna gång fick vi dessutom snö! Så roligt och det har spenderats en hel del tid ute.

Fredag

På fredagsmorgonen passade jag på att gå upp lite tidigare än resterande i familjen, fixade lite med manuset som skrev klart i torsdagskväll och sedan skickade jag iväg det till min skrivvän Hanna för feedback. Så nu får det manuset vila för min del. Vi vilade däremot inte här hemma igår. Efter frukost städade vi bort julen, adventsljusstakarna får hänga kvar ett litet tag till. Sedan tog vi på oss ytterkläderna och tog med pulkorna till lekparken. Superpopulärt hos båda barnen, Wilhelm har varit lite skeptisk till att åka pulka tidigare men nu så!
Efter en förmiddag i lekparken blev det en enkel lunch och på eftermiddagen åkte Joakim och Melissa och hämtade en ny 3D-skrivare som Joakim köpt. Wilhelm ville vila och jag passade på att ta lite egentid och köra minispa där både händer och fötter fick lite omvårdnad.
När Joakim och Melissa var tillbaka var det dags att gå över till grannen för fika och lekstund för barnen. Riktigt kul att tjejerna leker så bra tillsammans. Wilhelm får mest leka vid oss vuxna, vilket han för det mesta är helt okej med men ibland önskar han nog att han fick vara med tjejerna och leka lite mer. Barnen var lagom trötta när vi gick därifrån kan jag säga, och det inga problem med vare sig kvällsmat eller läggning sedan. Joakim fick även hjälp att lyfta ner 3D-skrivaren från släpet och kunde pilla med den lite på kvällen.

Lördag

Efter att jag varit ute och gått med Bartolo på morgon vaknade barnen och vi körde morgonmys i vår säng med en bok. Det blev en underbar start på dagen kan jag säga. Efter frukost gav vi oss ut i snön igen. Det snöade rejält under kvällen och natten så det fanns mycket snö att både leka i och skotta. Joakim körde snöslungan medan jag och barnen byggde snögubbe och snölyktor. Bartolo tyckte att det var jättekul att springa och sno en snöboll då och då. Vår snögubbe ser lite smått ondskefull ut, och Melissa tyckte det var roligt att sätta dit stenarna så han fick ett par extra här och var.

Till lunch blev det svamprisotto som smakade riktigt gott efter en förmiddag ute. Vi städade och plockade undan lite här hemma och när Wilhelm skulle sova ville Melissa se lite på film. Jag satte mig bredvid henne med datorn i knät och skrev på ett skräckmanus som har fått vänta ett tag nu. Efter mellanmål blev det en promenad med ett stopp på Handlarn för att inhandla lite inför kvällens köttfärspaj då grönsakerna tagit slut här hemma.
Nu ligger barnen i säng, en brasa brinner i kaminen och vi ska fortsätta titta på “The Recruit” på Netflix. Är det någon mer som har sett den?

Hoppas att ni har en bra långhelg!

6 thoughts on “Långhelg med snölek

Add yours

  1. Så mysigt då man kan vara ute och leka i snön. Klart barnen blir lite trötta av det. Har inte sett den på netflix. Vi letar alltid filmer/serier så tackar för tipset.

  2. Vilken mysig helg med både myshäng och att få lite gjort. Perfekt att sitta med datorn i knäet när barnen kollar på film – det kan jag göra fortfarande trots att barnen är så stora. Men det är mysigt att vara nära liksom 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: