Årets första fem positiva

Idag har det varit en typisk söndag. Planering inför veckan, massor av fix här hemma och handling. Tyvärr har det varit väldigt trist väder idag med ett par plusgrader och regn vilket gör att det bara är slaskigt och inte det roligaste att vara ute i. Men de sedvanliga promenaderna har det blivit annars har vi hållit oss inne och lekt.

Veckans fem positiva

1.Underbar kvalitetstid med familjen

Det har varit mycket tid med familjen i veckan och helgen, och för det mesta har det varit goda toner. I fredags var det pulkaåkning och igår började vi med mysmorgon med läsning i sängen och sedan var det lek ute i snön och snögubbsbygge. Det har även spenderat mycket tid vid köksbordet för legobygge, rita och pärla. Och igårkväll fick barnen varsin liten skål med popcorn och vi satt och tittade på film tillsammans, hur mysigt som helst!

2. Träningen har kommit igång

Under veckan har jag fått till tre träningspass, och det har även blivit många steg i benen. Det känns jätteskönt att ha kommit igång igen. Framförallt har det blivit intensiva tabatapass, vilket funkar väldigt bra för mig då de inte kräver så mycket tid och fungerar utmärkt att göra hemma.

3. Tagit hand om mig själv

Ett av mina mål för året är att ta bättre hand om mig själv. Det gäller givetvis både kost och träning, men även att ta mig tid att bara vara, återhämtning och göra saker som jag mår bra utav. Det har blivit läsning och även egenstund med lite minispa.

4. Blivit klar med ett råmanus

I torsdags blev jag klar med mitt fristående fantasy som jag har skrivit på sedan i maj. När jag började skriva trodde jag att råmanuset skulle landa på 90 000 ord och därmed bli det längsta manuset som jag någonsin skrivit. Men historien om Ari och Saraya krävde mer än så, och orden slutade på strax över 123 000 ord när jag satte den sista punkten. Det här manuset har krävt en hel del och varit en bergochdalbana när det kommer till självförtroendet men jisses vad jag älskar historien. Nu har jag skickat vidare manuset till en skrivvän och väntar med spänning på hennes kommentarer.

5. Fina recensioner

Under veckan har jag fått flera fina recensioner på min debutroman “Ett illegitimt barn“. Jag blir så otroligt glad och rörd när jag läser vad andra tycker om min bok, och att de lägger ner tid på att skriva till mig för att berätta vad de tycker, eller att de lägger upp en recension. Idag såg jag att boken har fått fem stjärnor i betyg på Vistos hemsida och på Goodreads har den fått två fina recensioner.

Nu är det dags att värma på lite glögg, tända värmeljus och sedan ska jag och Joakim slå oss ner vid bordet för lite sällskapsspel!

Vad har varit extra positiv för er i veckan?

4 thoughts on “Årets första fem positiva

Add yours

  1. Vilken härlig lista – framför allt responsen på din bok! Jag blir verkligen sugen på att läsa den nu vilket passar bra eftersom jag har ett läsmål för mig själv under året.
    Jag har haft en bra vecka med fjällsemester och fått en del gjort på hemmaplan sedan vi kom hem.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: