Vabb med solskenspromenad, sandlådehäng och goda frukter

Nu har det varit två vabbdagar här hemma. Tanken var först att Joakim skulle vabbat måndag och tisdag men jag kände mig lite krasslig i magen på måndag morgon så vi bytte. Men det tog bara någon timme innan Joakim var hemma igen då han också börjat känna sig lite smålustig. Vet inte om det är hjärnspöken bara för att man vet att det är magsjuka hemma, men hur som helst kändes det som ett bra val att han skulle jobba hemifrån istället. På så vis skulle vi inte riskera att smitta någon annan, men både jag och Joakim har faktiskt klarat oss och båda barnen har nu haft två symtomfria dygn. Och då barnen har varit pigga under de här dagarna så har det varit upp här hemma.

Måndag

Efter frukost fick jag hjälp av barnen att vattna blommorna i huset och vi planterade även tomat och paprika frön. Brukar alltid tänka att jag ska vara ute tidigt men sen kommer jag inte till skott utan brukar plantera i april, men nu så finns det ett par uppmärkta krukor som står i fönsterna och givetvis fick även Melissa en kruka i sitt fönster som hon ville hålla koll på. Det byggdes med duplo, lästes mängdvis med böcker och ritades. Efter lunch passade vi på att ta en längre promenad när solen var framme och tog med oss två kassar till återvinningsstationen. Det kändes faktiskt riktigt lyxigt att vi kunde ta en promenad hela familjen tillsammans. Eftermiddagen fortlöpte med liknande aktiviteter som på förmiddagen och jag tog även itu med all tvätt som blivit.

Tisdag

Idag tog vi faktiskt sovmorgon och åt inte frukost förrän vid halv nio. Direkt efter frukosten gav vi oss ut i trädgården och spenderade resten av förmiddagen därute. Barnen lekte i sandlådan och rullade nerför kullen. Tänk vad roligt det kan vara att springa upp för en kulle och sedan rulla ner. Jag gav mig i kast med att börja göra iordning i slänten och hann räfsa bort en del gräs. Barnen var också med emellanåt och hjälpte till innan de tröttnade och gick vidare till något annat. Bartolo fick också springa runt och han och Bamako lekte ett bra tag. När vi kom in var det dags för lite frukt och lässtund
Efter lunch hjälpte barnen mig att plocka bort adventsljusstakarna så nu har allt som hör med julen till plockats undan och det känns lite tomt nu innan man har vant sig. Sedan var det kojbygge som gällde, och efter tag var Wilhelm så pass trött att det inte var några problem alls att gå och lägga honom. Melissa satt och ritade en stund och sedan ville hon varva ner lite framför tv:n och då passade jag på att köra ett tabatapass.

Nu ligger barnen och sover gott, och är redo för förskolan imorgon! Imorgon blir det dessutom första dagen på gymnastiken för Melissa och hon är riktigt taggad.

6 thoughts on “Vabb med solskenspromenad, sandlådehäng och goda frukter

Add yours

  1. Det låter som mysiga dagar med familjen. Skönt att ni mådde så pass okej att ni kunde promenera i solskenet. Det här att plantera frön och att greja i trädgården ger lite vårkänslor också tycker jag.

  2. Skönt att det går åt rätt håll. De där hjärnspökena kan allt ställa till det, men tur ni klarade er. Frisk luft är aldrig fel, och visst mår man så mycket bättre efteråt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: