Förodling och gymnastikkläder

Vabben fortsätter här hemma, men på fredag räknar jag med att Wilhelm kan vara tillbaka på förskolan igen. Och förhoppningsvis dröjer det ett tag tills nästa sjukdom slår mot familjen.
Hursomhelst blev det en tidig morgon idag med hundpromenad och när Joakim lämnat Melissa på förskolan och åkt till jobbet passade jag på att sätta mig en stund framför datorn vilket resulterade i att två kapitel hann redigeras innan Wilhelm vaknade.

Efter frukosten satte vi fart här hemma. Blommor som börjat se tråkiga ut rensades bort och vi passade på att så lite inför sommaren. Smultronfrön planterades så de hinner växa till sig innan de planteras ut i slänten i sommar och även några basilikafrön hamnade i jord. Så nu har våra fönster i vardagsrummet blivit ockuperade med små krukor. Tomaterna vi satte för några veckor sedan har kommit upp fint, paprikan likaså även om den är lite långsammare. I år testar jag en ny variant i tomatodlingen och driver bara upp ett fåtal tomatplantor för att sedan klippa dem och stoppa ner den avklippta delen i en ny kruka, efter att den har fått rötter i ett vattenglas givetvis.

Hej tomatplantan!

Idag var det dags för gymnastik igen och denna gång fick Melissa ha sina nya gymnastikkläder och hon bad mig att ta en bild på henne när vi åt mellanmål innan vi skulle gå dit. Som hon tycker om att vara på gymnastiken, men det där att göra som alla andra gör är inte riktigt hennes grej utan hon hittar på någon egen variant.

Nya träningskläder

Jag har även varit i kontakt med vår lanthandel i samhället och kommer numera få ha mina böcker där, vilket känns jättekul! Så imorgon kommer jag och Wilhelm ta en sväng förbi där och lämna av lite böcker.

14 thoughts on “Förodling och gymnastikkläder

Add yours

  1. men så inspirerad jag blir av dina gröna fingrar , vill också plantera massa, dock har ja svårt att ens ta hand om kruckväxterna. Detta är absolut något jag måste jobba mer med att utveckla i mig själv så småningom 😀

  2. Älskar att plantera men har inte ännu börjat förodla. Gymnastik är bästa idrotten enligt mig som själv är en gammal gymnast och faktiskt var riktigt duktig. Högt placerad på smålandsmästerskapen. Även dottern gympade från hon var 3 – 15 .

  3. Usch. Detta vabbande blir man tokig på. Speciellt när de är för friska för att vara hemma men för sjuka att åka iväg.
    Tänker du förså nått mer än de du redan gjort?

  4. Alltid lika roligt att så och skörda, att se om det man sått blir till någonting bra. Nackdel är att det här hemma också ockuperar alla fönster och jag tycker att det ser himla tråkigt ut, men vad gör man inte. Är ju trevligt med lite gott och fint. Min man satsar på gurka och jag på blommor.

  5. Att odla själv och äta mat man själv har gjort är något själv vill men däremot har jag inte lika gröna fingrar som du, gott med egen odlade grönsaker till sommaren 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: