Två hela dagar och fem positiva

I fredags var alla friska och tillbaka på jobb och förskola, och igår var vi nere i Jönköping. Idag har både Melissa och Joakim hosta och är ganska så utslagna båda två. Jag är täppt i näsan, men Wilhelm däremot mår finemang! Det var ju härligt att vi fick två friska dagar i alla fall. Wilhelm har hjälp mig att städa huset idag. Vi städar inte golvet varje vecka då vi har robotdammsugaren som går titt som tätt, men nu var det dags för manuell dammsugning och även torka golven. Så skönt när det väl är gjort och man riktigt njuter av känslan av att det är nystädat. Trots att flera är hängiga har vi ändå kunnat komma ut på lite promenader i solskenet.

Veckans fem positiva

Träff med Evelina

Igår var vi som sagt nere i Jönköping. Joakim och barnen hängde hos hans föräldrar medan jag åkte och träffade min vän Evelina. Det blev promenad, solsken, god fika och massor av prat! Så roligt och mysigt, och precis som vanligt när jag träffar henne är jag så fylld med positiv energi efteråt.

Kontraktet är påskrivet

Tidigare i veckan berättade jag att min novell var en av vinnarna i en novelltävling och kommer vara med i en samling med feelgoodnoveller. Idag skrev jag på kontraktet, och nu kommer det vara ganska så snabba ryck då novellsamlingen är beräknad att komma ut i maj – juni i år. Det ska bli så roligt att se hur min novell om Britta som inte är redo att släppa sin bortgångne make tas emot. Och nu behöver jag bestämma hur många novellsamlingar jag själv ska beställa hem för försäljning. Den får jag fundera på ett litet tag till.

Skaldjurspiroger

Ikväll testade vi att göra skaldjurspiroger och jisses vad gott det var. Otroligt smidigt också när man använde färdig smördeg. Det blev inte någon bild på dessa då de försvann häpnadsväckande fort. Wilhelm tryckte i sig, och både jag och Joakim njöt till fullo. Melissa ville bara ha frysta ärtor, det är i princip det ända hon vill äta när hon är dålig. Men de där pirogerna kommer vi definitivt att göra om. De passar även perfekt till förrätt.

50 plus 1

Det finns en hemsida som heter allabibliotek där man kan skriva in en titel och se vilka bibliotek den finns på, inköp och statistik för utlåning. Jag besöker den här sidan emellanåt för jag tycker att det är så roligt att se att fler bibliotek tar in Ett illegitimt barn. Och nu när jag kikade in sist utbrast jag i ett litet glädjetjut. Det är 50 bibliotek som har tagit in min bok, något som har varit ett mål för mig. Men det var inte det som gav upphov till tjutet som fick Joakim att undra vad jag höll på med, utan det faktum att en person har lånat den! För mig är det jättestort, och ett stort tack till dig i Gävle-trakten som lånat min bok! Du gjorde helt klart min dag!

Marknadsföringskursen

I torsdagskväll hade jag första tillfället av en marknadsföringskurs som jag går. Jag tycker det är roligt med marknadsföring men samtidigt svårt, speciellt när man ska marknadsföra sig själv och något man skapat. Men alltså vilken pepp den gav att ta tag i marknadsföringen ordentligt! Den var enkel att ta till sig, hade konkreta tips och exempel och givande gruppdiskussion. Jag har nu börjat fila på en marknadsföringsplan, vilket känns jättekul och jag längtar tills nästa tillfälle på torsdag.

Vad har varit lite extra positivt i er vecka?

5 thoughts on “Två hela dagar och fem positiva

Add yours

  1. Förstår verkligen att du blev glad över det med biblioteket och din bok. Tycker ändå det gått så fort framåt med din författarkarriär. Du har ju hunnit ge ut en hel del redan.

  2. Fy vad trist att ni är krassliga igen! Det känns som en seg vinter det här.. Själv har jag nu varit förkyld och väldigt hostig i över en vecka. Ena dagen känns det bättre, och sedan sämre nästa. Men det är iaf bara snor och hosta, inget värre! Hoppas ni är piggare idag eller iaf att det går snabbt över!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: