Tio tips på saker att göra i Sverige på semestern

Jag fortsätter på Madelenas utmaning 100 frågor på 10 dagar även om jag inte riktigt kör dem 10 dagar i följd, men det är väl inget måste? Den här gånger handlar det om 10 tips på saker att göra i Sverige där man får spåna helt fritt, och jag har sett att flera redan tipsat om platser så här en lista på aktiviteter .

Båtspaning vid Bergs slussar
Vi åker dit varje sommar och kikar på båtar tillsammans med barnen vilket alltid är en uppskattad aktivitet som inte kostar så mycket.

Picknick ute i skogen
Vi har faktiskt en väldigt vacker natur och även allemansrätten som gör att vi får vara på de flesta platser ute i naturen och det privilegiet tycker jag verkligen att man ska ta vara på.

Vandring
Det finns så många fina vandringsleder i Sverige. Det kan vara en enkel dagstur eller så kan ge sig ut på en längre vandring och ta med sig tält.

Öströö fårfarm
Det här är en av våra traditioner när vi är i Varberg på sommaren. Hos Öströö fårfarm får man gå in och klappa får och det finns även möjlighet att åka på fårsafari för en billig peng. Dessutom har de väldigt gott fika som går att köpa och sitta och äta på i en härlig miljö.

Makrillfiske
En rolig aktivitet som man gillar att fiska. När jag växte upp var det här en stående aktivitet varje sommar. Det blev en utflykt och dessutom är makrill en god fisk som är rolig att fiska.

Höghöjdsbana
En riktigt rolig aktivitet som kräver lite mer fysisk ansträngning. Men jisses vad roligt det är! Och det säger jag som är höjdrädd. En aktivitet som passar dem som gillar att utmana sig själva.

Paddla
En rolig aktivitet både för stora och små att ge sig ut i kanot, kajak eller varför inte testa en SUP-bräda? Det blir ett träningspass för armarna samtidigt som man får uppleva naturen från vattnet.

Cykla dressin
Det här är något som jag gärna skulle vilja göra med barnen. Se naturen medan man trampar fram och sedan stanna på en lämplig plats och fika innan man trampar vidare. Kan det bli sommar nu, tack?

Åka båt på Götakanal
Det finns flera båtar som går fram och tillbaka längs Göta kanal och det är en trevlig upplevelse att åka med. Kanske inte för den rastlösa typen då det inte går värst fort eller finns så mycket att göra på båten förutom att äta och betrakta den vackra utsikten. Men passar perfekt om man är ett sällskap som vill ha en trevlig stund med god mat.

Sevärdhetsbingo
Jag och Joakim har pratat många gånger om att det vore roligt att bara svänga av och stanna vid varje sevärdhet som finns längs vägen när man är ute och kör. Det finns så mycket som man missar när man hela tiden bara kör förbi mot slutdestinationen.
Med ett sevärdshetsbingo kan man skriva (eller rita) olika typer av sevärdheter t.ex. ruin, slott, naturreservat osv. och så man kryssa av när man har besökt något av dem.

10 thoughts on “Tio tips på saker att göra i Sverige på semestern

Add yours

  1. Vid Bergs slussar har jag varit en gång, dock inte högsommar när det var aktivitet vilket var trist. Hade mer än gärna suttit på något grönområde med en picknick korg och kollat på människor och båtar! Höghöjdsbana har jag aldrig testat, är höjdrädd och inte så bra fysisk så skulle aldrig våga idagsläget, men jag har vart med när makens brorsöner var på besök och de ville åka till Hestra och klättra där 🙂 Då följde även maken upp och det var en rolig syn.

    1. Det är jättemysigt att sitta vid Bergs slussar, vi åker dit minst en gång varje sommar 😊

      Haha, det är underhållande i sig att bara titta på de som är i banan.

  2. Fiska makrill låter kul, här får man bara abborre och en massa mörtar på kroken. Och åka dressin är säkert en upplevelse, Tänker på de gamla i filmerna som man måste väva med armarna för att komma fram

  3. Det finns så mycket att göra i Sverige på semestern, och det här att vandra och äta picknick i naturen har jag alltid tyckt om. Höghöjdsbana skulle jag absolut vilja prova på nån gång.

  4. Tack för alla tipsen. Fårfarmen i Varberg har jag missat. Det är ju inte så långt ifrån där vi bor egentligen. Det ska jag tänka på med tjejerna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: