Tio tips på saker att göra med barn i Linköping

Då fortsätter jag med del tre i Madelenas utmaning 100 frågor på 10 dagar och denna gång handlar det om saker man kan göra i ens stad när man har med sig barn.

Vallagård och lekpark
Vallagård är Linköpings största lekpark som ligger i ett härligt grönområde. Då det även är en gård så finns det getter, hästar, höns och kaniner att titta på. Det finns även ett vattendrag där det brukar vara mycket änder som man kan mata. Det finns även möjlighet att grilla och spela minigolf.

Flygvapenmuseumet
En rolig utflykt för de flygplansintresserade. Det är häftigt att runt bland de stora flygplanen och dessutom finns det ett flyglabb där barnen får testa diverse saker.

Linköpings höghöjdsbana
Passar från 6 år och uppåt. Perfekt för en aktiv familj som gillar att utmana sig.

Bosses glassbar
För glassälskaren så finns Linköpings populäraste glasställe.

Trädgårdsföreningen
Beläget i centrala Linköping. Det finns en lekpark och även möjlighet till att boka parkgolf och beachvolleyboll. Det finns en scen där det ibland spelar musik. Ett tropikhus finns där också i form av en 17 meter hög prisma och där inne kan man hitta alla möjliga sorter växter men även mat och glass.

Yoump
Det finns på flera platser i landet men det är en riktig rolig aktivitet som passar både stora och små som har hopp i benen.

Fun skatepark
1500 kvm betongpark där det går att åka skateboard, inlines eller något annat. Parken har alltid öppet och är gratis. Det går även att låna inlines och skateboard.

Grillning vid Rosenkällasjön
Sjön ligger i Tinnerö Eklandskap naturreservat. Det är en vacker plats där det finns en anordnad grillplats och det är gott om fågelliv att kika på i sjön.

Tinnerbäcksbadet
Badhuset är alltid populärt bland barnen och under sommaren så öppnar de även upp bassängerna utomhus.

Båtspaning vid Bergs slussar
Vid Bergs slussar på Göta kanal är det ofta mycket båtar och det brukar vara uppskattat bland barnen att sätta sig i skuggan med varsin glass och kika på båtarna som åker förbi och slussar sig upp och ner.

One thought on “Tio tips på saker att göra med barn i Linköping

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: