Tio tips för vuxna att göra i Linköping

Jag fortsätter med Madelenas utmaning och förra gången var det tips på saker att göra med barn i ens hemstad och nu riktar vi in oss på vuxna. Då vi bara har bott i Linköping i snart 6 år och inte har utforskat staden så värst mycket än så har jag inte så hemskt många tips på saker att göra men här kommer några i alla fall.

Cloettabutiken
I Ljungsbro strax utanför Linköping finns Cloettafabriken och även en butik som säljer andrahandssortering av choklad och godis.

Gamla Linköping
En mysig del av Linköping att promenera i. Det finns diverse småbutiker, hantverk och caféer.

Flygvapenmuseumet
En rolig utflykt, speciellt för den flygplansintresserade. Själv uppskattade jag verkligen rummen de gjort som för att visa hur hemmen såg ut under olika årtionden.

Domkyrkan
Var man än befinner sig i Linköping går det nästan att se hur domkyrkan avtecknar sig mot himlen. Det är otroligt ståtlig byggnad som jag absolut tycker att man ska besöka när man är i Linköping.

Stjärnstops slottsruin
Ligger strax norr om Bergs slussar och har en vacker utsikt över Roxen.

Tinnerö Eklandskap
Ett vackert naturreservat med promenadstråk, fågeltorn och flera möjligheter till grillning.

Brunneby Musteri och gårdsbutik
En mysig gårdsbutik där det går att handla olika sorters sylter, marmelader och drickbart. I övre delen av ladan har de dessutom en restaurang som serveras god husmanskost.

Escape room
För sällskapet som vill ha rolig aktivitet med mycket tankeverksamhet kan jag rekommendera Escape room.

En tur på Göta kanal
Vacker natur och det är avkopplande att åka med kanalbåtarna. Roligt med slussningarna upp och ner och dessutom finns det god mat ombord även om det kostar en del. En härlig upplevelse om vädret visar sig från bästa sida.

Trädgårdsföreningen
En grön oas i centrala Linköping. Perfekt för picknick och det finns möjlighet till beachvolleyboll och parkgolf. På sommaren vimlar det av liv, ibland är det musik på scenen och emellanåt anordnas konserter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: