Sol, norrsken och kökshjälp

Vädret de senaste dagarna har varit helt underbart. Visst har det varit kyligt men det har inte gjort något när solen är framme. Jag tankar för fullt med energi och D-vitamin vid varje promenad och njuter ordentligt med näsan upp mot solen. Det behövs verkligen när den långdragna förkylningen jag haft verkar ha resulterat i en bihåleinflammation.

Ingen har väl missat att det har varit norrsken över stora delar av landet? Häromkvällen syntes den även här hos oss. Bilden är inte den bästa då vi stod inne i huset och tittade. Men det var riktigt häftigt att se!

Vardagen löper på som vanligt med jobb, förskola och diverse saker som ska fixas här hemma. Men sen ett litet tag tillbaka har jag alltid sällskap i matlagningen av Wilhelm. Varje gång det är dags att laga mat flyttar han stolen så att han kan stå och vara med. Han tycker det är jättekul att få vara med och laga mat, och ofta finns det något som passar att han gör (under uppsikt förstås). Idag fick han vara med och laga kycklinggryta med curry. Brukar/brukade era barn också vilja hjälpa till med maten?

Ikväll blir det en lugn kväll med fokus på art kurera mig. Igår var det fullt upp redigering av två noveller som beräknas komma ut i år i varsin novellsamling, så ikväll tar jag det lite lugnare på skrivfronten.

3 thoughts on “Sol, norrsken och kökshjälp

Add yours

  1. jag har missat norrskenet totalt. Inte att jag inte vet om det, men har inte sett det. Det är väl jättebra om barnen får vara med från att dom är små tycker jag.

  2. Min stora dotter var alltid med i köket när hon var yngre/liten. Numera är hon tonåring så dessa stunder är över men det händer att hon erbjuder sig att baka eller laga middag ibland. Den lilla dottern är dock annorlunda och inte så intresserad av matlagning, men vill vara med om det ska bakas något gott

  3. Tyvär missade jag norrskenet. Men har sett mkt backa bilder på det. Så fint 💓

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: