Tre noveller för er som vill ha kärlek och magi

Förr förstod jag inte tjusningen med noveller men jag uppskattar dem mer och mer. Det ryms så mycket i de korta formaten och det tar inte lång tid att läsa eller lyssna på. Den senaste tiden har jag lyssnat på tre noveller som alla har två saker gemensamt – kärlek och magi.

Förlag: Everlasting Publisher

Sakura av Madelene Lundvall

En historisk paranormal romance som utspelar sig i Japan under Edoperioden.

Yuriko vill inte hindras av att hennes familj befinner sig långt ner i den japanska hierarkin, utan önskar skapa sig en egen framtid. Men alla drömmar krossas när föräldrarna beslutar sig för att hitta henne en make.
När Yuriko ger sig ut i Kyotos parker för att delta i det årliga firandet av hanami råkar hon på en stilig samuraj. Genast inser hon att det är något speciellt med honom. Något som hon inte ens kunde förklara inför sig själv. Hela hans person utstrålar fara och kraft. Vad det var för en hemlighet han bar på ville han tydligen inte avslöja, men det var uppenbart att han gärna lät henne ana att den fanns där.

Novellen utspelar sig i en otroligt härlig miljö med de blommande körsbärsträden och det är uppfriskande att få befinna sig i en annan del av världen. Det är en fin kärlekshistoria men en härlig touch av övernaturlighet.

Förlag: Seraf Förlag

En natt med dig av Gabriella P. Kjeilen

En paranormal romance som utspelar sig på alla hjärtans dag.

Magikern Elvira har levt ensam i många år, utan att släppa någon in på livet. Hon försörjer sig på magiska brygder och storsäljaren är Livets elixir. Men elixiret har en viktig ingrediens som är svår att få tag i, om man inte råkar känna en vampyr förstås.

I nattens vimmel möter hon Thomas. Till skillnad från tidigare vampyrer hon mött kan hon inte riktigt skaka av sig honom. Och när han ber henne umgås med honom tills morgonen i utbyte mot hans blod kan hon inte tacka nej.

Härliga och unika karaktärer som möts under annorlunda omständigheter i en något mörkare värld. Älskar att det inte är kärlek vid första ögonkastet utan att känslorna växer fram. Novellen är mysig, hjärtevärmande och lämnar en med en önskan efter mer.

Förlag: Seraf Förlag

Förklädd av Sara Dalengren

En sen vinterkväll anländer en oväntad gäst till Hartgrove Estate. Arabella Conway blir mycket överraskad när mannen som väntar i salongen är Edward Ashburn, den blivande hertigen av Chesterford. Och han är inte där för att träffa Arabella, utan hennes bror George, då de är gamla barndomsvänner.
Men det bara några få utvalda vet, är att George Conway är döende och att Arabella de senaste månaderna iklätt sig rollen som sin bror för att få behålla sitt kära Hartgrove Estate.

Kommer Ashburn att avslöja hennes charad och kan Arabella hålla masken, när känslorna hon en gång hade för broderns vän blossar upp på nytt.

En underbar paranormal romance novell i en historisk miljö. Den innehåller heta känslor, sorg och en oväntad twist som lämnar en med ett leende på läpparna.

Brukar ni läsa noveller? Sitter ni på några bra tips?

One thought on “Tre noveller för er som vill ha kärlek och magi

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: