”Magin vaknar” av Gabriella P. Kjeilen

Fakta
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Utgiven: 2017, nyutgåva 2022
Antal sidor: 226
Genre: Fantasy
ISBN; 9789189522213

Handling:
Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar.
Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas.
Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.

Omdöme

En actionfylld dystopi med en stark kvinnlig huvudkaraktär. Natalja har skinn på näsan och är inte rädd att ta till varken knytnäven eller kniven, samtidigt är hon omtänksam även om hon inte skulle vilja erkänna det själv. Historien griper tag i en från första sidan och de spännande scenerna avlöser varandra, och det finns hela tiden ett driv framåt och jag tycker verkligen om de rappa dialogerna. Miljön och karaktärerna i boken är välbeskrivna och mitt hjärta ömmar extra mycket för Mats som blir lite utav hennes sidekick. Jag hade gärna haft lite mer magi i boken men det är en smaksak. Och slutet! Ja, om ni gillar dystopisk fantasy, häxor och kickass kvinnliga karaktärer tycker jag definitivt att ni ska läsa denna.

Mitt betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: