Min dröm att bli författare

Jag fick frågan om när jag kom på att jag ville bli författare av Madelena. Passionen för att skriva och sätta ord på alla historier som finns i huvudet kom tidigt, så fort jag kunde börja forma ord på ett papper kom fascinationen och drömmen om att bli författare växte fram. Men det har inte varit en raksträcka utan vägen har bestått av oförutsedda kurvor och fallgropar. Skrivandet har alltid varit min grej, ett sätt för mig att koppla bort allt annat och att andas. Ändå var det flera år som jag inte skrev. Och den största anledningen till det var ett sviktande självförtroende. Hur skulle jag kunna skriva en bok? Skulle det vara någon som ville läsa det jag skrev? Drömmen verkade ouppnåelig. Men till slut fick inte rädslan för misslyckande stoppa mig mer, jag skulle skriva för det är det jag vill och mår bra av att göra.

Jag är så otroligt glad att jag vågade ta steget och satsa på min dröm. Nu har jag gett ut min debutroman ”Ett illegitimt barn” och min fristående novell ”Mörka rummet”. Jag är även med i tre antologier varav två stycken släpps i år. Och nästa år kommer min skräckroman ”Springor av mörker” ut tillsammans med Seraf förlag, mitt drömlag! Med det sagt så kan verkligen drömmar gå i uppfyllelse men man får jobba för det och arbetet tar inte slut när ens bok kommer ut på marknaden.

Det är inte lätt att nå ut som författare idag, speciellt om man inte har ett väletablerat namn eller om man skriver i någon av de mindre genrerna. Men det finns flera sätt att stödja en författare som man gillar och hjälpa dem att nå ut.

Läs deras böcker – Köp boken, lyssna på den eller låna på biblioteket. Välj det sättet som passar som passar dig bäst. Om ditt biblioteket eller din lokala bokhandel inte har boken går det alltid att ge ett inköpsförslag.

Betygsätt boken – Direkt i ljudbokstjänsten, hos nätbokhandlarna eller på till exempel Goodreads. Genom att ge boken ett betyg blir den mer synlig för andra.

Skriv en recension – Det är lite mer tidskrävande men samtidigt väldigt uppskattat både av författaren och potentiella läsare. En recension kan lyfta en bok och få andra att bli sugna på att läsa den.

Tipsa andra om deras böcker och författarskap – Berätta om böckerna för familj, vänner, kollegor eller varför inte i en facebookgrupp som riktar sig mot läsare.

Följ deras sociala medier – Stötta författaren genom att gilla/kommentera/dela deras bilder. Det hjälper till att lyfta fram författaren i allt mediabrus.

Posta bilder med deras böcker – Det hjälper både författaren och deras böcker att synas.

Sist men absolut inte minst, hör av dig till författaren! Det betyder otroligt mycket när en läsare tar kontakt för att berätta vad de gillade med boken och det ger motivation till att fortsätta med skrivandet även när det känns motigt.

2 thoughts on “Min dröm att bli författare

Add yours

  1. Tycker det är så kul att läsa om allt det här, och är så glad för din skull. Lyssnade på mörka rum och gillade den. Ska försöka fått läst ett illegitimt barn också, men så långt har jag inte kommit än.

  2. Så härligt att du tillsist vågade tro på dig själv och följa din dröm om att bli författare. Det är nog många drömmar som det aldrig blir något av, för att ett sviktande självförtroende kom i vägen för förverkligandet. Jag är så glad för din skull både att du tog tag i din dröm, och för att det går så bra för dig 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: