”När själen andas” av Sara Dalengren

Fakta
Författare: Sara Dalengren
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2022
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar
Antal sidor: 320
Genre: Feelgood
Serie: Iris Grimstedt (Del 1)
ISBN: 9789180005906

Handling

Mitt under Vätternrundan, en 30-årspresent från sambon Marcus, inser Iris att deras förhållande inte är så perfekt som hon intalat sig. Det är alltid hans intressen, vänner och inredningsidéer som kommer först, medan hennes älskade glasprydnader ligger nedpackade i en kartong i källaren. Slutkörd och med smärtande underliv bestämmer hon sig för att bryta loppet i Hjo.

Medan Iris vilar och äter sin välförtjänta lasagne får hon sällskap av Filip, en levnadsglad kille som njuter av vägen utan att pressa sig själv. Pratstunden med honom, handen mot hennes rygg i uppförsbackarna och hans hemmagjorda energibars gör att hon till slut ändå lyckas ta sig i mål.

När Marcus och resten av kompisgänget förbereder nästa tävling bestämmer Iris sig för att inte följa med. I stället planerar hon en cykelsemester på Gotland. Att det var dit Filip skulle därnäst kan förstås ha påverkat beslutet.

Omdöme

En otroligt härlig bok med färgstarka karaktärer. Miljöerna är underbara och jag blir själv sugen på att åka på cykelsemester när jag lyssnar på denna. Tycker om de trovärdiga karaktärerna och handlingen flyter framåt i ett behagligt tempo. Och jag älskar att Iris tar steget att börjar fundera på vad hon själv vill i livet och låta sig själv ta plats. Boken bjuder både på en del överraskningar och många leenden och jag kan varmt rekommendera den som vill ha en mysig feelgood om att hitta sig själv.

⭐️⭐️⭐️⭐️

One thought on “”När själen andas” av Sara Dalengren

Add yours

  1. Ha ha, tänker på min man som cyklat Vätternrundan flera gånger och nu ska cykla till Paris 🙂 Inte alls mitt intresse, tycker inte alls som spinning eller att cykla så att man blir svettig, ha ha! Lägger till boken i min lyssna-lista.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: