En förmiddag i trädgården och eftermiddag i köket

Vi började med en rejäl sovmorgon här hemma, följt av en mysfrukot med blåbärssmoothie. Efter det tog vi med oss varsin burk ut i trädgården och plockade vinbär. Barnen körde den röda busken medan jag och Joakim gav oss på de svarta.

Det här är nog vårt bästa vinbärsår hittills och de svarta vinbären stormtrivs! 4 liter svarta och1 liter röda blev skörden för i år. Bären ska inte bara plockas utan även tas om hand, och barnen röstade fram saft och gelé. Så efter lunch på hemgjorda potatisbullar satte jag igång med saftandet. Otroligt smidigt med saftmaja. Saften blev en blandning av röda och svarta och gelén blev enbart på svarta.

Medan jag stod och fixade i köket hade Melissa en kompis över och Joakim och Wilhelm satte dit kranen på uteköket. Så nu har vi rinnande vatten därute.

Vid strax efter två åkte vi hem till en av Joakims kollegor och hämtade deras studsmatta som numera ska få bo i vår trädgård. Gissa om barnen är taggade! När studsmattan var laddad på släpet blev det jordgubbar och glass, prat och lek med hundar innan det blev dags att röra sig hemåt och grilla hamburgare. Studsmattan får vi sätta ihop imorgon.

Och jag som sa att vi inte hade några planer för helgen, men det lyckades ändå bli en fullspäckad dag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: