Komma igång med träningen igen

Det här årets har hittills gått i en faslig takt och det har funnits så mycket jag velat göra men det känns som att jag bara hinner med hälften ungefär, dygnets timmar räcker inte till helt enkelt. Men allting landar till slut i prioriteringar. Och något jag har lagt märke till att jag ofta prioriterar bort när det bli mycket är träning. Vilket i sig är dumt för jag mår så mycket bättre i både kropp och knopp när jag är igång och tränar. Så nu ska prioriteringarna ses över!

Visserligen rör jag mig mycket på jobbet och de flesta dagar i veckan så landar stegräknaren över 13 000 steg, så vardagsmotion finns det gått om. Däremot när jag är hemma och barnen lagt sig så vill jag gärna passa på att skriva. Jag vill ju trots allt framåt i mitt författarskap och då måste man investera tid, men det innebär också att det blir en hel del stillasittande framför om kvällarna. Något som tär på axlar, nacke och rygg och har jag märkt att jag är mycket stelare.

Nu återkommer jag till ett ord som jag gillar, men jag behöver hitta en balans mellan träning och skrivandet och bygga upp styrkan och smidigheten i kroppen igen. Om jag tappar ett kilo eller åtta längs vägen är det bara ett plus och några av kläderna i garderoben kommer nog att passa bättre.

Hur ska då detta gå till? Det är lätt att säga att man borde göra si och så, men att ha en plan underlättar att saker och ting faktiskt blir gjort. Och det går faktiskt att klämma in träning lite här och var i vardagen – ett styrkepass på 15 – 20 minuter eller en rask promenad går ofta att få till, men det då får man kanske man får offra lite på något annat.
Så hur ska jag göra?

Jag har börjat att ta 3-5 minuter mellan att jag ätit klart frukost till att jag borstar tänderna till att göra lite rörelseövningar för att mjuka upp kroppen. Tid som jag förmodligen bara skulle ha scrollat på telefonen.

Målet är att få till tre träningspass i veckan och jag är väldigt förtjust i att köra tabatapass, vilket passar utmärkt när jag har 20 minuter över. När maten tillagas i ugnen, medan barnen tittar lite på Tv innan läggdags (då brukar de träna med mig i slutändan ändå) eller att jag avslutar kvällens skrivpass lite tidigare. Det finns många tillfällen där jag kan klämma in träningen, det är bara det att jag SKA göra det.
Däremot tror jag att det kommer bli enklare nu under hösten att få till träningen. Från och med i oktober kommer jag gå ner i arbetstids och ha en dag i veckan som jag ägnar åt mitt skrivande. Något som jag tror kommer minska behovet av att sitta och skriva varje vardagskväll, och därmed skapa mer utrymme till träningen. Och mina skrivdagar ska också innehålla ett träningspass – antingen en löparrunda/längre promenad eller styrkepass. Det är en väldigt bra paus och rensar hjärnan.

Det här är planen, nu gäller det bara att hålla den också!

9 thoughts on “Komma igång med träningen igen

Add yours

  1. Låter som en jättebra plan tycker jag! Efter nyår ska min man gå ner i arbetstid och ha lediga fredagar, just för att hinna annat. Många skulle nog både vilja och kunna göra så, men få vågar ta steget. Lycka till!

  2. Det där känns igen. Till det så får man dåligt samvete då man inte lyckas så som man vill. Lite är bättre än inget. Ofta är också bättre än att ge järnet en gång i månaden. Precis som du skriver. Balans

  3. Toppen att försöka få in det oftast har man ngt man kan omkorrigera så man kan. Jag kör ju löparpass eller powerwalk och går när det går på kvällen, annars hade jag haft svårt att få till att gå på aktiva tränigspass då jag har annat som måste hinnas med också =D

  4. Jag trodde nog aldrig att jag skulle bli en sådan träningsnörd som jag blivit, Men jisses vilken lycka och energi det ger. Tror också att hösten är bra för nystart med allt egentligen

  5. Det låter toppen att gå ner i arbetstid och ha en skrivardag. Din plan för att få balans och få in mera träning i livet låter bra och genomtänkt. Bra också att du redan nu går så många steg varje dag.

  6. Oj, det var mkt steg du tar på dagarna inom jobbet. Ja man kan ha perioder där träningen inte prioriteras men man mår så mkt bättre utav träning som du säger.

  7. Jag har börjat göra sjukgymnastik och jag känner att jag inte vill tappa det och som du säger så handlar det om prioriteringar. Lederna och musklerna blir ju stela annars, vilket jag börjar märka av 🙂

  8. Det låter som om du har en bra plan! För visst är det så att vi måste prioritera oss själva och inte bara barnens olika aktiviteter! Jag har börjat planera in mina träningspass i början av veckan, eller typ på söndagen. Då står det också i kalendern, precis som sonens fotboll eller annat. Då är det lättare att få det gjort, för min del. Sedan skulle jag gärna också vilja få till de där små tillfällena med stretching osv. Typ direkt på morgonen eller mitt på dagen. Att det ska vara så svårt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: