Äppelpaj, lastbilar och bröd

Helgen har varit fullspäckad och vi inledde med att åka till mina föräldrar på fredagen. Vi landade in lagom till kvällsmat och efteråt blev det lite lek och mys innan barnen la sig. Vi vuxna satt uppe med lite god kvällsfika och pratade. Alltid lika mysigt! Och äppelpajen var supergod!

Tyvärr blev det en rätt stökig natt då Bartolo ätit något som fick magen att krångla. Strax efter sex fick det bli en promenad i sällskap med min mamma. Luften var otroligt skön och det var så lugnt när vi gick runt i Tenhult vid den tidiga timmen, och mycket prat blev det också.

Efter frukost och mer lek så åkte vi vidare till Joakims föräldrar. Där fick barnen bland annat testa en liten eldriven motorcykel, och de fick även åka bakom Joakim på den (det har jag dock ingen bild på).

Medan jag var på min boksignering tog de andra sig en tur till farfarsjobb och tittade på lastbilar. De fick provsitta och gå på upptäcksfärd i flaket. Snacka om lycka!

När jag kom tillbaka blev det lite lek och barnen fick äta kvällsmat innan vi gjorde de klara med tandborstning och pyjamas och satte oss i bilen. Så smidigt att bara lägga dem i sängen när man kommer hem sen då de oftast somnar i bilen på vägen.

Söndag = fixardag?

Iallafall så känns våra söndagar så, då brukar det bli en massa saker gjorda. Ofta sådant som blivit kvar under veckan. Vi rensade och plockade. Joakim och Melissa spenderade en stor del av dagen ute och byta bromsklossar och däck på bilarna. Jag hade hjälp av Wilhelm inne med att vattna blommor, fixa den enorma tvätthögen och på eftermiddagen blev det även en omgång bröd!

Minst sagt en helg med där det hände mycket och vi var faktiskt lite möra när kvällen kom!

5 thoughts on “Äppelpaj, lastbilar och bröd

Add yours

  1. Mycket hann ni med och gott med bakat bröd. Så roligt flr dem att få åka med. Synd att vovven var dålig, men fint av din mamma att haka med ut och ja det kan vara jättefint då på tidiga timmen.

  2. Schysst att dottern redan kan byta bromsklossar! Jag gillar att ni låter barnen var med på allt ni gör och inte heller delar upp i de traditionella könsrollerna. Jag kunde byta däck innan jag ens orkade lyfta däcken och det har jag haft nytta av hela livet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d