Kort summering av Värmlands bokfestival

Nu har jag hunnit landa in hemma efter Värmlands bokfestival och vilken helg det har varit! Efter jobbet i torsdags satte jag mig i bilen och åkte den cirka 3 timmar långa resan till Karlstad och Nöjesfabriken där jag hann plocka in alla saker till montern och packa upp mina saker innan jag åkte vidare till hotellet. Jag virrade runt en stund i parkeringshuset innan jag till slut kunde slå mig ner inne på rummet och äta lite medan jag väntade på Anna som jag skulle stå tillsammans med.

Fredagen drog igång tidigt med frukost och att åka till Nöjesfabriken för att ställa upp det sista. Fredagen bjöd på mycket folk då det var elever både från högstadiet och gymnasiet som kom, och det var ganska stökigt och vi fick gömma godiset vi hade på bordet. Många lärare var intresserade av min bok och tyckte att den verkade bra för klassläsning. Det var även många pensionärer eftersom de hade fri entré. På eftermiddagen har jag och Anna ett föredrag tillsammans “Att använda sig av fantastiken för att problematisera det samhällsaktuella”. Mitt livs första föredrag, nervöst men så roligt! Vi var lagom trötta när mässan stängde för dagen och tog oss en promenad innan det var det dags för kvällens mingel.
Trevligt sällskap, bra musik men tyckte det var lite snålt med mat på tallriken så vi köpte med oss lite mer mat till hotellrummet sen.

Lördagen var det mindre folk, men de som kom var intresserade av böcker. Det märkte stor skillnad, kvalitet över kvantitet som man säger så. Många stannade och pratade, frågade och jag sålde bland annat min dystopiska bok till en som forskar om post apokalyps. Superkul att stå och prata dystopier och framtidsscenarion.
Tyvärr hade vi en dålig placering, vi misstänkte det redan på fredagen men det blev än mer tydligt på lördagen. Vi hamnade lite i skymundan, bakom huvudstråket så att säga och folk var mer aktivt tvungna att välja att gå till oss än något som kom naturligt. Dessutom så släcktes ljuset lite titt som tätt så vi stod gömda i mörkret.
Det blev inte så många böcker sålda, däremot var det många härliga samtal, nya kontakter och erfarenheter. Och vem vet, kanske hamnar Ett illegitimt barn hos någon skolklass framöver.

Så nu laddar jag om inför Åtvidabergs bokmässa 2:a december på biblioteket i Åtvidaberg.

8 thoughts on “Kort summering av Värmlands bokfestival

Add yours

  1. en det är väl ändå kul att komma ut, och nästa gång kanske det blir bättre. Kul att flera lärare var intresserade att ja boken som en klassbok,

  2. Jag kan förstå om du var trött när du kom hem nu, men det låter verkligen som en rolig helg. Kul att många ändå verkade intresserad av din bok. 🙂

  3. Det måste ju kännas helt overkligt att se sig själv och sitt namn överallt så där i en monter?! Superhäftigt iaf och så roligt att många var intresserade. Det måste vara motiverande!

  4. Vad roligt att du kommit hit att du är aktuell med dina böcker på en mässa, bra jobbat. Vilken upplevelse. Hoppas att fler käoer nu ef detta

  5. Alltid kul att vara på bokmässa men synd att platsen var dålig. Fast det verkar som det gick rätt bra ändå, komenterar med dotterns konto idag Pro girl då jag har problem att logga in med mitt/stegsamlaren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d