Helgens “att göra”

Idag har jag känt mig riktigt krasslig. En dålig nattsömn och början av en förkylning är inte bra kombination. Så för min del var det tur att det var lugnt på jobbet så att jag kunde gå hem två timmar tidigare. På eftermiddagen var ändå bara undersökningar som jag ändå inte får utföra eftersom jag är gravid. Att andas in radioaktiv gas som gravid är inget som strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar direkt. Så istället kunde jag göra lite adminstrativt arbete innan Joakim kunde hämta mig på väg hem från jobbet. Så nu har han fullt upp att byta lampor på vår kära passat och även sätta dit en extraljusramp. Hoppas att vi får behålla den denna gången, vi har ju blivit av med två stycken tidigare. Men vägen ut till lilla Nykil är väldigt mörk och helljuset på passat är inte det är bästa, så vi vill gärna ha mer ljus så det är chansning vi får ta. 
Men trots att jag inte mår tipptopp så betyder det inte att jag inte kan göra något, även om det tar mycket längre tid. Så nu har jag gjort pepparkaksdeg inför helgens pepparkaksbak. Dessutom har jag påbörjat en “att göra” lista inför helgen. Jag som älskar att göra listor, och gör det på i princip allt jag kan.  Mycket sånt som man känner att man inte hinner/orkar med på vardagskvällarna efter jobbet. Men är så skönt när man väl har gjort det. Bland annat att sortera och göra iordning våra pärmar. Efter vi gifta oss i april så sa vi att vi skulle göra så att vi har gemensamma pärmar men ingen av oss har orkat ta tag i det då det är väldigt mycket papper att gå igenom och vi ska bestämma vart allt ska vara. 
En del kanske tycker att det är lite tidigt att julpynta precis i början av december. Vi känner däremot att det är lika bra att passa på då vi inte vet hur länge jag orkar hålla på att fixa med det ena och andra, och vi behöver kolla över hur mycket julpynt vi har. Senast vi julpyntade var det i en lägenhet på 65kvm och nu har vi ett hus på 170kvm, så det kan vara att det behövs inhandlas lite nytt julpynt också. Men det är inte bara massa fix som står på schemat för helgen. Vi ska även gå på julmarknad i gamla stan i Linköping. Det är bara synd att den lilla snö som låg har nu smält bort. Men det kommer nog bli mysigt ändå. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: