Recension “Broder Jakob” av Emelie Schepp

Den femte boken om åklagare Jana Berzelius. Lika spännande som böckerna före. Böckerna hänger ihop så man måste ha läst de tidigare böckerna för att kunna hänga med ordentligt.

I den här boken så jobbar Jana och hennes poliskollegor tillsammans för att försöka stoppa seriemördaren som lämnar kvinnor i Strömmen med ihopsydda ben som sjöjungfrur. Men för att klara fallet behöver de ta hjälp av den rättspsykiatriska patienten Danilo från Janas mörka förflutna. Ett förflutet som Jana gör allt för att dölja, precis som hennes inristning i nacken. Att få ut Danilo från rättspsyk är något hon jobbar hårt för, för där inne kan hon inte nå honom. Och tanken på att inte kunna hämnas gör henne galen.

Jag blev helt såld på Emelie Schepps första bok om Jana, Märkta för livet, som min mamma köpte signerad till mig i en bokaffär. Varken hade hon eller jag någon aning om att vi både skulle bli helt fast vid dem böckerna. Precis som hennes andra böcker så är Broder Jakob ett spännande pussel där man som läsare försöker få ihop alla bitarna. Det är väldigt fascinerande med en stark kvinnlig karaktär som Jana är, samtidigt som hon kan vara väldigt svår att förstå sig på.

Någon mer som läst boken?

19 thoughts on “Recension “Broder Jakob” av Emelie Schepp

Add yours

  1. Jag tror att jag började lyssna på någon av Emelies böcker men var inte riktigt mogen just då. Var mest inne på feelgood, men börjar bli lite sugen måste jag säga. Kanske skulle införskaffa mig de första inför sommarens läsning =) Undrar om de första finns på något bibliotek.

    1. Man måste vara sugen på deckare annars så är det nog inget för än. Det går ju lite i perioder vad man vill läsa/lyssna på för böcker 😊 De första finns säkert på biblioteket

  2. Jag är ingen bok människa men har faktiskt ganska nyss börjat lyssna på poddar;)

  3. Men gud så spänande det här låter och jag älskar värkligen att läsa bok serier där man får hänga med från början ska aoplut kika in den här som ljudbok 💞

  4. Åhhh…älskar hennes böcker, har dock inte kommit till denna tror jag, känner inte riktigt igen handlingen, men de 4 tidigare vet jag att jag läst. Hon skriver riktigt bra och man fångas av hennes sätt att beskriva.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: