En produktiv måndag

Det har varit full rulle hela dagen idag. Det blev en tidig morgon så innan klockan 10 på förmiddagen hade vi hunnit städa, vattna blommor, stryka dukar, äta frukost och deklarera. Efter en lite längre promenad och pakethämtning så fortsatte vi ute i trädgården. Jag rensade ogräs och fortsatte på mitt jobb att lägga plattor i slänten, medan Joakim fortsatte med vårt staket. Efter besöket igår på handelsträdgården i Ullstämma så har vi tänkt om vår trädgård helt. Vi har inte varit på blomster torget innan, men det blir helt klart att åka dit fler gånger. Inget mer plantaget eller blomsterlandet för vår del. Istället för rosor kommer det nog bli björnbär på vår spaljé. Tänk vad underbart att kunna gå ut i trädgården och plocka egna björnbär till frukost eller till bakningen, som jag längtar. Jag har även planerat upp slänten med hallonbuskar, aroniabuskar jordgubbar, smultron, backtimjan, salvia, timjan, oregano, citronmeliss, dragon, förgätmigej, murklockor, silverarv, lavendel och kanske blir det lite amerikanska blåbär också 🙂 Ett riktigt bärparadis! Efter lunch blev det ett träningspass för mig här hemma. Styrka och rörlighet stod på schemat 🙂 Såhär långt har vi kommit med staket just nu. det kommer bli så bra!

Nu laddar jag för en ny jobbvecka, och här kommer även veckans matsedel.

Matsedel vecka 16

Måndag
Lunch: Pasta och skinksås
Kvällsmat: Mannagrynsgröt med hallon och blåbär
Två av Melissas favoriter!

Tisdag
Lunch: Fisk och potatismos
Kvällsmat: Pressade mackor med crabfishstuvning

Onsdag
Lunch: Spenatlasange
Kvällsmat: Grillade hamburgare

Torsdag
Lunch: Spenatlasange (matlåda)
Kvällsmat: Wok

Fredag
Lunch: Wok (matlåda)
Kvällsmat: Kycklinglasange (recept: https://detkaosvikallarvardag.com/2020/02/15/kramig-kycklinglasange/)

Lördag
Lunch: Omelett
Kvällsmat: Köttfärspaj

Söndag
Lunch: Pannkakor
Kvällsmat: Svamprisotto

Självklart blir det lite franska baguetter också som jag bakade i igår! Så gott att ta till fika eller som tillbehör till maten 🙂

Hoppas att det här kan ge lite matinspiration till någon 🌸

23 kommentarer på “En produktiv måndag

 1. Björnbär låter ju fantastist gott, speciellt egenordlade. Borde göra en matlista varje vecka, men gör det aldrig.

 2. Men oj vad duktiga ni är…jag håller med om att det är helt underbart att ha bär och annat i trädgården…idag saknade jag lök till soppan men kunde gå ut och dra upp en ur trädgårdslandet…de har stått sedan förra hösten och är jättefina…tittade till våra jordgubbsplantor som vi planerade om i höstas. De håller verkligen på att växa till dig. Så goda de där baguetterna såg ut

 3. Vad skönt att få så mycket gjort. Massa godta maträtter 😋 Tack för tipsen!

 4. Det var verkligen en produktiv dag 😅👏🏻
  Åå…att ha hela bär kompaniet i trädgården. Bara gå ut & hämta till frulle eller annat som man vill ha bär till. Låter ju härligt 😊. Vi ska plantera i vår rabatt. Vad & när. Det vet jag inte än. Kram❣️

 5. Oh ja då var ni verkligen uppe tidigt. Härligt att hinna med mkt på dagarna. Det låter trevligt med alla när ni planerar 😊

 6. Åh vi hade björnbär hemma när jag var liten, det är ju så gott! Vilken härlig matsedel 😍

 7. Här var vi också i gång eller jag var och städa och feja redan ef frukost idag, sedan satt jag mig och plugga, skönt med effektiv start

 8. Oj du har verkligen haft full rulle som du säger! 😀 Vad duktiga ni är som gör en matlista över hela veckan också. Jag försöker göra så mycket lyckas bara hålla den i en dag eller så. Sen så har det spårat ut. Några tips? 🙂 // Petra Elisabeth

  • Vi var också så i början, men sen så såg vi till att plocka fram kvällen innan och då har man inte så mycket annat val än att laga det man tänkt 😊

 9. Vad roligt att du tippar om maträtter här blir det korv och mos idag 🙂 här blir det med lite städning i dag <3

 10. När jag växte upp hade vi flera stora härliga björnbärsbuskar. Det skulle vara kul att ha här hemma också faktiskt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: