Recension ” Go ask Alice” av Anonymous

En enligt mig en väldigt läsvärd bok!

Boken är egentligen en 15 årig flickas dagbok så det är en sann historia. I dagboken får man följa hennes tankar, hur hon kommer in i ett drogmissbruk, hur relationerna till hennes föräldrar och vänner ändras och hur allt eskalerar. Tyvärr dog den här flickan av en drogöverdos 3 veckor efter hon skrev sitt sista inlägg i dagboken.

Att ens barn hamnar i drogmissbruk är nog en av föräldrars mardrömmar. Jag tycker det är väldig intressant att följa flickans väg, hur hon tänker kring livet och reagerar på omvärlden. Boken är på engelska men är ändå väldigt lättläst.

detkaosvikallarvardag

8 kommentarer på ”Recension ” Go ask Alice” av Anonymous

  1. Det är så tragiskt det här. Droger kan förstöra så mycket för de som använder det, och även deras nära och kära.

  2. Låter som en bok jag gärna skulle läsa. Tycker om när det är verkliga historier om människors öden, men sååå tråkigt när det blir ett så tragiskt slut för en så ung tjej!

  3. Vilken himla stark bok det verkar vara, väldigt rörande liksom! Har hört om denna innan så jag känner igen den, är dock ingen som läser mycket utan lyssnar hellre på böcker eller poddar. Men tusen tack för tipset ändå! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: