Låt mig presentera den bleka taggsvampen

Idag var första dagen på vår lediga vecka. Vädret var bra så vi passade på att ta oss ut i skogen på förmiddagen. Hösten har börjat hitta hit nu också 🍁

En hel del svamp hittade vi också! Några trattkantareller hittade vi inte men däremot gula kantareller och en hel del bleka taggsvampar. För de som inte har hört om blek taggsvamp innan så är det en vanlig svamp som finns i skogarna runtom i Sverige. Det är en god matsvamp som passar perfekt att ha i grytor. Den har en pepprig smak. Taggsvampen har en blek hatt med små taggar undertill som lossnar lätt om man rör på dem. Den har en behaglig doft och växer i mossan i barr- och blandskog. En annan fördel är att den inte går att förväxla med någon giftig svamp! Perfekt för den som är nybörjare när det gäller svamp 🙌

10 thoughts on “Låt mig presentera den bleka taggsvampen

Add yours

  1. Åh vad kul att plocka svamp! Ska verkligen försöka ta mig ut själv snart – nu har jag ju en ny att leta efter i mossan!

  2. Jag har nästan aldrig plockat svamp. Är så dålig på de olika sorterna och hade nog aldrig vågat ifall jag tar fel. Trattkantareller var det nog jag plockade mest de gångerna jag gjorde det.

  3. Så skönt att gå i skogen. Det börjar ju bli fint nu. Gott med lite svamp 😋 Jag vågar nästan bara plocka Kantareller för det är de enda jag känner igen 😅

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d