Godsaker i regnrusket

Idag har det varit en riktig mulen och grå dag med regn. Förmiddagen spenderade jag med att gå igenom bilder som nu är skickade på framkallning, och nu är även lektion 7 i författarkursen klar 😊 Nu är det bara en lektion kvar, och när den är klar så ska jag läsa igenom och fixa till mitt senaste skrivprojekt✍️

Nyttigare variant av chokladbollar

När Melissa kom hem så blev det bakning. Idag blev det nyttiga chokladbollar på banan och kokos. Inget socker eller smör i. Passar väldigt bra till fika och man får inte så dåligt samvete när man äter dem. Nu när jag inte kan röra på sig mycket pga. foglossningen så får det vara mer fokus på vad jag äter för att inte gå upp allt för mycket i vikt under graviditeten. Min barnmorska var på mig redan vid första besöket om att jag hade lite högt BMI och bör hålla vikten nere. Inte alls kul att höra faktiskt! Det sätter sig lite i huvudet.

Ge och få

För någon vecka sedan fick vi en burk med inlagd gurka av en arbetskollega till Joakim. Vilket var väldigt snällt och gott! Självklart vill vi ju ge något tillbaka. Så idag hällde vi upp en av våra burkar med hemgjord körsbärslikör på flaska, självklart får de även en burk med de söta bären som varit i likören under dess lagringsår. Den här likören har lagrats i fyra år. Jag kunde ju inte provsmaka av självklara själ men Joakim tyckte att det smakade gott 🍷

Imorgon blir det en efterlängtad lunch på stan med Evelina 😍

Ha en fin kväll ❤️

15 thoughts on “Godsaker i regnrusket

Add yours

  1. Spännande med banan i bollarna! Själv brukar jag göra med dadlar och cashewnötter. Som du skriver, perfekt att ha och ta till när suget sätter in.

  2. Vad snällt at hans arbetskompis att ge er en burk inlagd gurka. Är det bara banan och kokos? ja det va väldigt nyttig chokladboll =).. Nej det är inte så kul när barnmorskan säger så till en =)

  3. Bry dig inte alltför mycket om barnmorskans ord. Om det inte är sjuklig övervikt man lider av så skadar sådant mer än det gör nytta.
    Oavsett det så var det intressanta chokladbollar. Jag trodde att alla nyttiga chokladbollar innehöll dadlar och jag klarar verkligen inte att äta något med dadlar. Kan du inte skriva ut hur du gör era nananchokladbollar?

  4. BMI är så snett att haka upp sig på! Hoppas att du inte är för orolig när det kommer till det! That aside, vad goda chokladbollarna såg ut att vara! Kan du inte dela med dig av receptet?

  5. Vilken fin present, hoppas att de blir nöjda..jobbigt det där med vikt när man är gravid..inte lätt att hålla vikten då precis, jag hade tur att mina värden var toppen hela graviditeten..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: