Försäkra det viktigaste du har

”Annonssamarbete med barnförsakring.se”

Jag tror att alla som är föräldrar kan hålla med mig när jag säger att ens barn är det viktigaste man har. De har en stor plats i en ens hjärta som aldrig skulle kunna fyllas av något eller någon annan. Därför känns det som en självklarhet att försäkra sina barn. Det förhindrar inte att något kan hända ditt barn som till exempel en olycka eller allvarlig sjukdom, men det ger en trygghet om att du kan ta hand om ditt barn utan att behöva lida för det ekonomiskt. På så vis kan du fokusera helt på ditt barn som behöver dig.

Vad ingår i en barnförsäkring?

Detta beror på vilket försäkringsbolag du väljer. Men det finns tre huvudkategorirer som en barnförsäkring innefattar:
– Invaliditetsersättning som kan delas in i medicinsk och ekonomisk invaliditet
– Vårdkostnadsersättning om barnet har ett långvarigt behov av vård som gör att vårdnadshavaren inte kan arbeta som den brukar
– Sjukersättning om barnet drabbas av sjukdom med lång tillfriskningstid där denne måste vara hemma tillsammans med en vårdnadshavare.
Vad som ingår i dessa kategorier och hur stor ersättningen blir varierar mellan försäkringar.
Det finns även andra typer av skydd som kan ingå i en barnförsäkring:
– Diagnosersättning
– Ersättning för ärr och bestående skador som påverkar utseendet
– Krishjälp med hjälp av professionellt stöd

Att tänka på vid val av barnförsäkring

Att välja en barnförsäkring kan vara knepigt och det finns en hel del saker att ha i åtanke. Flera av dem kan du läsa på Barnförsakring.se som har en guide när det kommer till barnförsäkring. Detta kan vara bra att göra inför val av barnförsäkring. Där kan du bland annat läsa om vad som ingår och inte, hur en hälsoförklaring påverkar försäkringsbolagens beslut om ni får teckna en försäkring eller inte, hur länge en barnförsäkring gäller och vad en barnförsäkring kan kosta. En sak som är viktig att tänka på är att teckna en barnförsäkring så snabbt som möjligt så att ni och ert barn inte är utan skydd. Detta eftersom det inte går att teckna en barnförsäkring i efterhand för att få ersättning för en olycka eller sjukdom som redan har inträffat.

Ta hand om det viktigaste ni har❤️

detkaosvikallarvardag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: