Graviditetskontroll och BVC-kontroll

Ett av den här veckans mål var att vi skulle vara så pass friska att vi kunde gå på de inplanerade kontrollerna. Melissa var tillbaka för förskolan igår och jag är i princip helt återställd.

Graviditetskontroll

Igår var jag hos barnmorskan. Det var det andra besöket sedan inskrivningen. Jag är nu i vecka 25 (24+2) vilket innebär att lite mer än 60% av graviditeten har passerat. Besöket gick jättebra. Ingen kommentar om BMI eller vikten denna gång vilket jag tyckte var skönt. Jag försöker tänka på det speciellt när jag inte klarar av att röra mig så mycket men jag vill absolut inte att det ska bli ett stressmoment. Blodtrycket och blodsockret låg bra. Magen har växt fint också, och igår fick jag för första gången höra det lilla pyrets hjärtljud som låg på 153 slag/min. Det är lika häftigt varje gång och jag tycker på ett sätt känns så overkligt. Förra gången hade jag greppade jag inte att det faktiskt var en person som växte i mig fören hon kom ut, får se hur det blir denna gång. Nu blir det tätare kontroller framöver vilket känns bra.

Melissas 1,5 års kontroll

Idag kom vi äntligen iväg på Melissas 18 månaders kontroll. Vi har fått avboka tidigare då hon var förkyld så det kändes riktigt skönt att det blev av idag. Jag fick hämta henne tidigare från förskolan så jag fick tyvärr väcka henne när jag kom dit. Så vi kan väl enkelt säga att jag inte hade den gladaste tjejen med mig. Det blev inte bättre när hon inte längre fick springa fram och tillbaka i korridoren och titta på djurbilderna. Men det blev betydligt roligare när hon fick bygga med klossar och rita. De testen klarade hon med bravur. Sköterskan uppfattade även en del av orden som Melissa sa och det är helt otroligt egentligen hur fort det går när språket lossnar. Hon växer som hon ska också och följer sin egna kurva, vi har inte trott något annat heller. Sen var det ju den där lilla sprutan också. Idag var det ju dags för vaccination igen, och det är inte helt lätt att hålla emot en vild stark liten tjej. Men det gick bra. Nu får vi se om hon får några biverkningar av detta vaccinet också, men denna gång kan dröja upp till 10 dagar innan hon får några känningar. Så vi får väl helt enkelt vänta och se vad som händer.

Bra samspel både med människor och djur

Det är riktigt skönt att de här besöken är avklarade. Jag har även beställt lite julklappar och annat som behövs idag som ska komma nästa vecka, vilket också är skön sak är få gjord. Imorgon blir det ännu en hemmadag men då ska jag ha fokus på att sitta och skriva.

7 thoughts on “Graviditetskontroll och BVC-kontroll

Add yours

  1. Så härligt att höra att allt ser bra ut…vet ni vilket kön det är ännu? Eller ni gör som jag, väntar tills förlossningen? Skönt också att 18-månaders är avklarad och allt gick bra.

  2. Skönt att få både besöken avklarade på samma dag. Vad bra att du börjat med julklapparna redan. Där är inte vi ännu men det går ju alltid fort i december

  3. Vad skönt att det såg bra ut med den lila har ni tagit reda på fönet eller ska ni vänta till förlossning 😊

  4. Kan tänka mig att det är häftigt att få se bebisen för inne 😊 Skönt att det gick bra. Det är alltid skönt när det är gjort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: