Hitta rätt elavtal för dig och miljön

“Annonssamarbete med bytelbolag.se”

El är en stor del av i vårt vardagliga liv och är något de flesta av oss inte skulle klara oss utan. Det är även en hushållskostnad som alla har och hur mycket hushåll lägger varje år på el kan variera kraftigt. Det beror dels på hur mycket el man använder men också vilket elavtal man har. Det finns flertalet olika elbolag och elavtal att välja mellan. När du ska välja vilket elbolag och elavtal som passar dig bäst så gäller det att du har koll på ditt hushålls energiförbrukning och vad som är viktigt för dig när det gäller elen. Om du ska ha fast, rörligt eller mixat elavtal, om det ska vara så billig el som möjligt och om det ska vara grön el. För oss var det väldigt viktigt att elbolaget vi valt tar sitt ansvar för miljön och har därför har vi valt ett elbolag och elavtal som erbjuder 100 % förnybar energi.

Använda el med gott samvete 🙂

Grön el

Klimatförändringar är något de flesta är väl medvetna om och många försöker göra vad de kan för att minska sin påverkan på klimatet. Elbolagen är inget undantag. Det finns flera alternativ till grön el och många elbolag tar sitt ansvar för klimatet och erbjuder grön el. Grön el är el som inte bidrar till växthuseffekten men däremot bidrar till en hållbar framtid för kommande generationer. Det kan vara vindkraft, vattenkraft, solceller eller biokraft. Att du vill ha miljövänlig el betyder inte att elen behöver kosta mer.

Byta elbolag

Att byta till ett mer miljövänligt elavtal kan vara en anledning till att byta elbolag. Men att även minska månadskostnaden genom att byta till billig el är något som lockar många. Om du är intresserad av att byta elbolag så är det bra att göra en energikalkyl för att få reda hur din energiförbrukning och ditt energibehov ser ut. Det gör det lättare för dig att jämföra olika elbolag och elavtal för att hitta det som passar dig bäst. Varje elbolag har flera olika typer av elavtal. Bytelbolag.se kan hjälpa dig att jämföra olika elbolag och har även en guide kring vad olika avtal innebär, hur en energikalkyl görs och vad man bör tänka på.

Ett annat sätt att minska sina elkostnader är att dra ned på sin elförbrukning. Det är bra för både plånboken och miljön. Det kan vara att byta ut gamla vitvaror mot nyare energisnålare, minska temperaturen i bostaden, byta till LED lampor eller att stänga av apparater som inte behöver vara igång. För att minska energikostnaden för att värma upp din bostad kan det vara bra att byta fönster och dörrar och även se till att det inte drar kallt någonstans. Det är en investering som både minskar energiförbrukningen och ökar bostadens värde.

Har ni koll på hur mycket el ni förbrukar?

One thought on “Hitta rätt elavtal för dig och miljön

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: