Pojke eller flicka?

Precis som vid förra graviditeten har vi valt att inte ta reda på könet. För oss spelar det ingen roll vad det blir, det viktigaste är att det blir ett frisk barn som mår bra. Dessutom gillar överraskningsmomentet. Visst hade det varit smidigt att veta för att planera lite mer, tänka ut namnförslag osv. Så förstår helt dem som väljer att ta reda på det. Men det är inte alltid helt tillförlitligt heller, en på Joakims förra jobb var inställd på att de skulle få en tjej eftersom de sagt det på ultraljudet och de hade gått all-in! Till och med rosa färg på väggarna i barnrummet, sen när barnet väl kom ut så visade det sig vara en pojke! Så det blev bara att åka hem och måla om rummet och lägga undan alla tjejiga kläder för deras del😅

Förra gången fick vi båda känslan av att det var en tjej och vi hade rätt. Det är ju 50-50 så antingen har man ju rätt eller fel. Hur som helst har vi denna gång också haft en känsla av vad det är för kön och båda två varit ganska inställda på det. Men igår började vi prata mer om det och helt plötsligt är vi inte längre lika säkra.

Det finns många teorier eller myter kanske man snarare ska kalla dem kring tecken på att det är en pojke eller flicka. Det kan vara magens form (låg mage =pojke, hög=flicka), hjärtfrekvensen (över 140 = flicka, under = pojke), hur man mår som illamående (mår ofta sämre med en flicka) hudpåverkan (får ofta sämre hud och finnar när man väntar en flicka), cravings (sugen på salt och surt = pojke, sugen på sött = flicka) och viktuppgången och vart viktökningen sitter (om vikten hamnar på höfterna/låren = flicka och om den hamnar på magen och brösten =pojke). Som sagt så är det här myter, men det kan säkerligen ligga någon sanning i dem även om det inte är vetenskapligt bevisat.
Tänkte att det vore lite kul att veta vad ni tror att det är för någon som gömmer sig inne i min mage 😊

Min graviditet
Hjärtljud – senaste kontrollen låg det på 148 slag/minut
Cravings – inga förutom att jag är törstig hela tiden
Illamåendet – Det har det varit gott om! Anstränger jag mig för mycket kommer det och det är fortfarande där varje morgon trots att jag går in i vecka 35 imorgon.
Huden – inga problem alls denna gång. Men Melissa var min hud katastrofal!
Viktuppgång – från första invägningen hos barnmorskan så är det 8 kg, men från dess att jag upptäckte att jag var gravid så är det närmare 11 kg. Hyfsat jämt fördelat skulle jag säga. Förra gången var det betydligt en betydligt högre siffra.
Magens form kan ni få avgöra själva.

Så om ni får gissa, vad tror ni – pojke eller flicka? 😉

24 thoughts on “Pojke eller flicka?

Add yours

 1. Jag har fyra tjejer och har mått prima till att ha spytt i 7 månader typ 🙂 Då det gäller dig har jag nog tänkt flicka hela tiden, och då jag läser så läser jag hon 🙂 Två av mina tjejer tog reda på könet, men inte den tredje. Det fick bli en överraskning,

 2. Du ser ut att ha en tjejmage 🙂
  Jag mådde illa och spydde flera gånger om dagen i 38 resp 37 veckor, hela bägge graviditeterna alltså och fick två …. POJKAR!

  1. Det är ju så olika från person till person! Usch att må illa så länge! Jag spyr mest bara innan frukost så det är ändå hanterbart 😊 spännande att folk säger så olika!

 3. Jag håller med dig om att det är roligare att bli överraskad än att ta reda på körnet…Trodde att jag typ var ensam om att inte ta reda på körnet….Nej vilket jobb vissa läger ner på att förbereda inför bebis ankomst…Jobbigt för dom som målar efter könet så blir det motsatta i stället

 4. Vi tog inte heller reda på könet för någon av barnen. Första blev en dotter & andra en son. Mådde väldigt illa med båda. Med dottern hade jag ett mjölksug & drack mjölk till maten (vilket jag aldrig dricker annars). Dagen efter förlossningen var suget borta. Med sonen hade jag ett sug efter kolhydrater. Varmt nybakat bakeupbröd – mums! Ha ha!

  Har dina graviditeter varit lika?

  1. Haha, vad spännande med sugen! Jag har inte några direkta sug på det sättet.
   Både ja och nej får jag väl säga. Mått illa båda graviditeterna men tycker att jag är piggare denna graviditeten. Vet inte om det beror på att jag har Melissa att ta hand om så jag inte bara kan ligga i soffan även om jag skulle behöva det

 5. Jag brukade gissa rätt på mina vänners magar när vi var i födabarnåldern. Tror att det är en liten pojke i din magen. Vi kollade på ultraljuden med nr 1 och 3. Tvåan har vi på video och tyckte oss se att det var en pojke vilket jag sa från dag ett att bebben i magen är en livlig pojke. Så blev det också

  1. Jag tycker det är väldigt svårt att gissa sådant faktiskt! Har bara gissat på mig själv hittills men man får ju en viss känsla av det är det ena eller andra i magen.
   Spännande, det är ganska jämt i gissningarna nu 😊

 6. Kan vara skönt att inte veta vad det är med kul att få en överraskning vad det blir när det väl är dax♥️♥️

 7. första barnet sa de var en pojke, sedan kom de in med henne på uppvaket och hon var så lik sin pappa att jag han tänka vilken fin pojke innan de sa att hon var en tjej.

  Andra gången var det en sköterska på ultraljudet som sa att det var en tjej utan att fråga om vi ville veta, men sedan sa hon att det var 70% troligt så jag tog med neutrala kläder till bb utifall att..Men det visade sig vara en tjej denna gången..

  Jag gissar på en flicka

  1. Oj, man märker ju att det inte går lita helt på vad de säger på ultraljudet!
   Jag tänker att det alltid är bäst att börja med neutrala kläder oavsett.
   Spännande, vi får se vilka som har rätt då det är rätt många som gissat på vardera kön😅

 8. Vi trodde vår skulle bli en flicka och vi tog reda på det men sa inget. Jättemånga sa att jag hade en pojke i magen just för jag hade bara en stor mage och inte stor för ovrigt. Så fel de hade. Jag gissar faktiskt på att du har en pojke i magen D=

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: