Summering av veckan

Tänkte att jag börjar med att fortsätta lite på inlägget jag gjorde igår för att inte lämna er med en cliffhanger. Tillslut bestämde jag och Joakim att jag skulle ringa och prata med förlossningen. Jag berättade för dem om situationen och att jag trodde att det var förvärkar. I och med att barnet inte låg rätt vid senaste barnmorskebesöket ville de att jag skulle komma in för kontroll. Så vi åkte in, Joakim och Melissa väntade i bilen medan jag var uppe på förlossningen. Allt såg bra ut – blodtrycket låg bra, fina hjärtljud och ingen urinvägsinfektion – det kan ge kraftiga sammandragningar. Jag hade en hel del sammandragningar på CTG och de var oroliga för att det påverkar livmodertappen. Det blev ett ultraljud eller egentligen två – barnmorskan ville öva lite först innan läkaren kom in. Hon visste inte riktigt hur hon skulle hantera maskinen så hon tog in en kollega och när de höll på att försöka tyda vad dem såg så kunde jag inte längre hålla mig – jag berättade för dem hur de skulle hålla proben och vad dem såg på bilderna! De skrattade väldigt gott när jag berättade att jag var biomedicinsk analytiker och jag kört en hel del ultraljud under studietiden😅
Men barnet ligger fortfarande med fel – huvudet uppåt. Men livmodertappen var inte påverkad i nuläget, så de skickade hem mig med värktabletter och med instruktioner att ringa direkt om det blir värre, vid vattenavgång eller blödning. Så vi får se hur det här utvecklar sig, det har varit igång hela morgonen och förmiddagen men än så länge skulle jag inte klassa det som värre utan fortfarande hanterbart.

Hur har det gått med veckans mål och planer?

 • Frisk luft varje dag – check på den! Det har inte varit långa promenader men jag har lyckats ta mig runt kvarteret varje dag.
 • Bokmanuset är klart och skickat till en lektör – det kommer komma ett blogginlägg om detta framöver
 • Vila – jag har försökt så gott jag kunnat men efter ett tag börjar det klia i fingrarna för något att göra
 • Huset är städat och jag har faktiskt påbörjat koftan som är mitt senaste virkprojekt
 • BB- väskan är packad, och idag köpte vi det som vi behöver ha hemma inför bebisen ankomst.
  Tack vare förvärkarna så blev det fart på Joakim så igår satte vi spjälsängen i vårt sovrum och iso-fixen för babyskyddet i bilen. Så nu är vi redo!

Hur har er vecka varit?

23 thoughts on “Summering av veckan

Add yours

 1. Min vecka har inte varit riktigt så händelserik😄 Så bra det har gått med dina mål! Förstår att det måste ha varit en kul stund då du visade hur ett ultraljud går till. Hoppas nu att lilla bebisen vänder sig rätt snarast😊

 2. Så bra att ni åkte in och kontrollerade, gör nu verkligen som de säger och åk in igen vid minsta konstighet. Skönt att vara så redo som ni är nu, mer redo kan man nog inte bli.
  Jag ser fram emot inlägget om ditt bokmanus

 3. Skönt att Llt är ok, fast lill krabaten inte vänt sig. Måste också skönt att allt är på plats inför förlossningen.
  Veckan här har både varit ledsam och mysig. Det var begravning för sambons mormor men även myskvällar och god middag på kvarterskrogen.
  Kram Kajsa

 4. Bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite 🙂 Nu är ni i alla fall redo för att bebis kan komma.

 5. det är bra att åka in och kolla vid minsta lilla, hellre en gång för mycket än för lite..kan hända så mycket i slutet av graviditeten så att kolla upp är alltid bäst

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: