Lyckat vändningsförsök

Igår skrev jag ett kort inlägg om att vi var inne på förlossningen då jag hade mycket värkar och eftersom bebisen fortfarande låg i säte ville de göra ett vändningsförsök. Läkaren kollade med ett ultraljud för att se hur barnet låg, mätte även dess huvud för att veta om det skulle funka med sätesförlossning. Innan vändningsförsöket kunde ske var läkaren tvungen att vara med på ett kejsarsnitt så under tiden fick jag åka ner till akutröntgen för att göra en röntgen över bäckenet. Både bäckenet och barnets huvud var lämpliga för en sätesförlossning.

Vändningsförsöket
Läkaren började med att titta med ultraljud igen för att avgöra vart barnets huvud och stjärt var, och vart moderkakan satt. Detta för att hitta den kortaste vägen att snurra barnet. Barnmorskan gav bricanyl intravenöst vilket ganska snabbt gav hjärtklappning. Läkaren tog tag i barnets huvud och stjärt utifrån och snurrade runt barnet så huvudet blev nedåt. En väldigt obehaglig känsla, men jag fokuserade på att andas lugnt och Joakim höll mig i handen. Och det gick jättebra! Så nu ligger barnet rätt och vi behövde inte göra något mer försök – tack och lov!

Uppdatering kring förlossningen
När vi kom in på förlossningen sa dem att vi inte skulle åka därifrån utan en bebis… Där hade dem fel. När vändningen lyckades blev det inte alls lika stressigt för personalen. Jag har fått läkemedel både inatt och under eftermiddagen för att jag skulle kunna sova en liten stund. Jag har värkar med ungefär 2 minuters mellanrum. Men de har inte så stor påverkan på livmodertappen i nuläget, så efter lite extra koll på hjärtljuden då de vart lite påverkade ett tag så beslutade dem att vi fick åka hem trots allt. De hade dessutom fullt och behov av rummet, och de vet ju inte hur länge det dröjer innan jag kommer igång. De ville inte sätta igång mig i nuläget då jag är i vecka 37 (36+2). Så nu är jag hemma med värkar och vi får väl se när jag får åka in igen. Har mest gått på tiden mellan värkar och hur de känns när jag åkt in tidigare men det kan jag inte riktigt göra nu. Och hur jag ska få ro att sova? Det får väl lösa sig på något sätt.

Det var ju tur att min mamma ändå var hos oss igår så hon kunde ta om Melissa även idag! Hon kommer stanna kvar ett par dagar extra ifall vi behöver åka in snart igen. Så tacksam att vi kan få den hjälpen och avlastningen♥️

18 thoughts on “Lyckat vändningsförsök

Add yours

  1. Tänk att det går att vända bebisen sådär, och så himla bra att det lyckades! Det låter kämpigt med sätesförlossning. Låter knepigt att åka hem sådär med värkar med ett par minuters mellanrum.

  2. Två av mina barn låg i säte och inga vändningsförsök funkade. Ett planerat snitt, en planerad sätesförlossning som slutade i ett katastrofsnitt.

  3. Skönt att det lyckades ❤ Förstår att det känns jobbigt att vänta, men ta hand om dig för snart har ni er lilla hos er. Kram ❤

  4. skönt att det gick bra och lycka till med det övriga också.. bra att ni har någon som kan passa M för då blir det lite enklare vila mellan varven

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: