Kyligt och täljstensgryta

Idag har det varit riktigt kyligt! När vi gick upp var det -17 grader, och det ligger cirka 35cm snö så det är ett riktigt vackert vinterlandskap❄️ Det blev en liten pulkatur på eftermiddagen. Även om det inte var lika kallt då så var det ändå en bitande kyla!

Min mamma stannar här under helgen ifall det är så att vi behöver åka in till förlossningen igen. Det är riktigt skönt att ha henne här så hon underhåller Melissa så jag kan vila. Vi tar dag för dag här hemma och jag försöker vila så mycket som möjligt och tänka på annat än alla dessa förvärkar. Men ärligt talat så är jag så utmattad av dem och sova får jag knappt göra heller 🥱 men det är bara att inse att jag kanske kommer få gå med dem i några veckor till. Som sagt tar vi det lite dag för dag men är beredda på att åka in när det väl gäller. Jag drar mig lite för att ringa till förlossningen nu, vill inte åka dit för att bara få åka hem igen.

Hursomhelst så har Joakim varit iväg idag och veckohandlat vilket blev mer utav en storhandling men nu är förråden påfyllda😊

Täljstensgryta
Vi fick en täljstensgryta av mina föräldrar i bröllopspresent, och ikväll blev det fläskytterfilé som fick tillagas i den. Den var inne i cirka 3 timmar i ugnen och så mört och gott det blev! Det bästa är också att det är så himla smidigt att göra – bara krydda köttet, lägga det i täljstensgrytan, sätta in det i ugnen och låta det gå en timme. Sen stänga av ugnen och låta den stå på eftervärmen i några timmar. Det tillsammans med klyftpotatis och bearnaisesås fick bli lördagens lyxkvällsmat

Hur har er lördag varit?

25 thoughts on “Kyligt och täljstensgryta

Add yours

 1. Vi var också ute idag Tog med mig barnbarnet på lite utelek. Så härligt. Vad skönt att du har din mamma där ett par dagar nu. Måste kännas bra ifall ni behöver åka in igen,.

 2. Mums vilken god middag ni åt ikväll. 😍Här hemma åt vi hemmagjord pizza enkelt och göra då vi hade pizza kit. Och väldigt gott 🙂

 3. Igår var det en chill dag. Gubben var ute med barnen en stund medans jag fixade med potatisen och skärde upp köttet. Vad skönt att din mamma var över

 4. Täljstensgryta – det vill bestämt jag också ha en. Så perfekt att bara kunna sätta in i ugnen.
  Hoppas verkligen du slipper gå med förverkar i flera veckor – men så skönt att din mamma kan vara där så att du får lite vila i alla fall…mammor kan vara guld värda

 5. Tittade in här med spänning för att se status för dig och magen! Håller tummarna att du inte behöver gå med värkar allt för länge. Det måste vara väldigt skönt att din mamma kunnat vara kvar!

 6. Så härligt att kunna vara ute lite ♥️ härligt att ta en god middag efter att ni varit ute

 7. Hmm en sån gryta får jag nog kolla närmre på. Förr använde jag alltid en lergryta men min gick sönder för ett tag sedan och jag har inte köpt någon ny.
  Skönt att din mamma kan vara hos er! Jag har förmånen av att ha min mamma, min svärmor och min bonussvärmor i närheten så när jag var gravid så hade jag stöd runt mig bara några minuter iväg. Det var riktigt skönt när jag väntade nr2.
  Hoppas att du får sova lite så du orkar med värkarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: