En energikick från ingenstans

Jag vet inte vad som hänt men idag var det som att någon vänt på myntet och jag fått så mycket energi! Åh vad jag har saknat att känna så! Kroppen känns utvilad och huvudet är med till skillnad från de senaste dagarna. Nu får vi hoppas att det håller i sig 😀 Går ju trots allt in i graviditetsvecka 39 så det vore ju trevligt att få känna mig pigg nu den sista tiden.

Så efter frukost blev det kökstjänst för min del. Disk, torka av alla ytor, sterilisera nappflaskor och baka muffins. Idag blev det enkla men goda kladdkaksmuffins som blev precis så kladdiga inuti som de ska. Undertiden som de var inne i ugnen tog jag hand om vårt lilla bananflugeproblem. Vi har ju en komposthink på bänken och nu har de små rackarna kommit tillbaka igen – så komposthinken åkte ut i kylan, kokande vatten ned i avloppen och en bananflugefälla av vinäger, honung och diskmedel är riggad.

Jag är väl medveten om att min kropp inte orkar så mycket även om det känns som det i stunden. Så när kökstjänsten var avklarad så fick det bli att sitta framför datorn och passa på att ta tag i bokföringen – vilket krävde att hjärnan var alert. Så nu tror jag att jag börjar få grepp om det 😊

Nu blir det att ta det lugnt resten av dagen i väntan på att Joakim och Melissa kommer hem 🙂

Hur har ni det idag?

20 thoughts on “En energikick från ingenstans

Add yours

 1. Men mums vad gott med kladdkakemuffins! Hoppas det blev en mysig fika när familjen kom hem! Hade också tänkt baka lite idag, men tiden rann iväg. Dock lagade jag morgondagens middag samtidigt som jag gjorde dagens, så imorgon har jag kanske lite mer tid för bakning 🙂

 2. Underbart att känna den där energin.
  Jag har också haft kökstjänst i dag och rensat skafferi och lådor. Så härligt att få bort det man inte ska ha. Tyvärr blev det inga goda muffins till fikat här.

 3. är alltid bra när man får känna sig lite piggare, men tänk på att energin behövs till förlossningen och vila mycket ändå..det är slitsamt för kroppen att föda så det behövs energi..gott med kladdkakemuffins, såna är jättegoda

 4. Härligt att höra att du kännt dig pigg och energisk och fick gjort en del saker i köket – alltså bananflugor är ett gissel – de bosätter sig hos oss också med jämna mellanrum – och den där kompostpåsen – ja den har man ju alltid – fast nu har vi skaffat en liten spann med lock som vi har påsen i så det har blivit bättre – ända tills man glömmer en banan eller något framme och den börjar murkna – då dyker de upp från ingenstans

 5. Kommer ihåg dagen innan förlossning fick jag sådan energi. Städade, tvättade, putsade fönster, cykla ner till stan och var ute och gungade och åkte rutschkana med bonusdottern. Sen var det dags för att komma ut.
  Själv var energin låg efter jobb och jag skar mig rejält på en kniv när jag diska. Vi fick snabbt åka iväg till sjukhuset. Men man var tvungen att ringa in en tid, 20 i kö…åkte till apoteket och köpte strips och plåster. Det blir nog ett fult ärr skulle jag kunna tro
  Kram Kajsa

 6. Kör inte slut på dig innan. Den extra energin behöver du till förlossningen 🙂 Varenda gång jag ser ett inlägg från dig hoppas jag på en babybild 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: