Underlätta veckomiddagarna med en matkasse

“Inlägget är i betalt samarbete med sverigesmatkassar.se”

Vi har flera gånger varit sugna på att beställa hem en matkasse. Framförallt för att få lite ny inspiration med nya recept och att slippa behöva fundera ut en matsedel för varje vecka. Det blir lätt att man hamnar i samma mönster när det kommer till maten även om vi försöker variera oss så gott det går här hemma. Det finns många fördelar med att beställa en matkasse – sparar tid då någon annan planerar maten åt en och det sparar tid när man handlar, nya recept och därmed en mer varierad kosthållning, bra råvaror och du får det du behöver för att kunna laga måltiderna vilket innebär ett minskat matsvinn eftersom du inte köper på dig för mycket. Vilket är bra för både plånboken och miljön.

Idag finns det många olika företag att köpa matkassar ifrån, och de flesta erbjuder en variation av matkassar för att passa olika familjekonstellationer, matpreferenser och dieter. För att hitta den matkasse som passar er bäst så kan det vara bra att jämföra olika matkassar. På Sverigesmatkassar.se finns det recensioner av de matkassar som finns vilket kan hjälpa dig att bestämma vilken matkasse du vill ha och även vad du bör tänka på när du köper en matkasse. Beroende på vilket företag som du väljer så får du antingen hämta din matkasse själv eller hemlevererad till dörren.

Bilden är lånad från sverigesmatkassar.se

Tänka på när du beställer en matkasse

Även om du beställer en matkasse behöver du fortfarande handla mat för de andra måltiderna på dygnet. Dessutom är det viktigt att ha koll på matkassens ”hemmalista” – basvaror som du bör ha hemma för att kunna laga middagarna. Det är tråkigt att stå där vid spisen och inse att det saknas ingredienser. Vad som ingår i matkassen beror mycket på vart ifrån du beställer matkassen, och de flesta har en lista kring vad du behöver ha hemma så du själv slipper gå igenom varje recept.
Det är även bra att tänka på hur många portioner du vill att matkassen ska räcka till, om du behöver ha matlådor eller om det bara ska räcka till middagen för familjen.
För oss måste en måltid i nuläget räcka för två vuxna, ett barn och två matlådor vilket innebär att maten även ska vara barnanpassad.

Har ni testat att beställa hem en matkasse? Är det någon speciell ni kan rekommendera?

3 thoughts on “Underlätta veckomiddagarna med en matkasse

Add yours

  1. Matkassar är supersmidigt. Den som är helt klart bäst är Hello Fresh däre man kan välja rätter och antal måltider. Man kan välja mellan typ 12-15 olika rätter som man vill ha hem.

  2. Vi körde med ICA matkasse ett tag och det var alltid så att av 5 rätter var det en som inte föll en i smaken annars var det bra kvalite och ja ibland missade man att se vilka basvaror man skulle ha hemma och insåg man ej hade, men då fick man improvisera lite och det funka det med =D.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d