Slappdag och springcykel

Idag har det varit en riktig slappardag för min del, vilket var precis vad jag behövde efter natten. Fick gå upp på natten och ta Alvedon och Joakim fick smörja min rygg med värmande liniment för att jag skulle kunna somna om. Ärligt talat har humöret varit riktigt lågt idag – vill bara att graviditeten ska vara över nu! Men det känns som att det inte riktigt kommer igång ordentligt trots alla dessa förvärkar. Det blir inte bättre av att jag får lite dåligt samvete att hålla min mamma ockuperad här uppe. Hon har inget emot det, hon jobbar på om dagarna och får ju umgås med oss och Melissa. Jag är väldigt tacksam att hon är här och hjälper till. Men det dåliga samvetet finns ändå där, speciellt när det går länge tid och att varje dag får säga att det inte är dags 😓 Har ju gått över tre dagar nu och Melissa kom sex dagar innan beräknat så det här med att gå över tiden är helt nytt för mig.

Jag och Joakim har börjat prata om att skaffa en springcykel till Melissa och idag har vi suttit och jämfört lite olika märken, och nu har vi nog kommit fram till en vi vill ha. Vi ska bara kolla vad det är för cykel hon har på förskolan 😊 Vi tycker det känns bättre med en springcykel eller balanscykel som de också kallas än en trehjuling. Då springer hon istället för att trampa och tränar balansen på ett helt annat sätt. Har sett många barn i området använda sådana, de verkar hur bra som helst och barnen ser ut att ha riktigt roligt med dem.

Bild lånad från nätet

Har ni någon erfarenhet kring springcyklar?

22 thoughts on “Slappdag och springcykel

Add yours

 1. Sonen hade springcykel och jag rekommenderar det till 100% Han lärde sig cykla jättebra och vi skippade helt stödhjul sedan. Grymt!
  Förstår att det börjar kännas segt nu… Men snart!

 2. Underbart att din mamma kan hjälpa till <3 Klart hon finns där för er. Ni är ju viktiga <3
  Springcykel verkar vara riktigt bra. Ingen av mina har haft det, men det var väldigt nytt då. Det verkar vara ett roligare sätt att "cykla" för att lära sig det 🙂

 3. perfekt med springcykel, bra att träna balansen. Samt du ska inte ha dåligt samvete, din mamma har inga problem med att vara där och det går ju inte påskynda något, det blir ju bara jobbigare för dig om du pressar dig så. Snart snart snart =D, så är ni där ändå.<3

 4. Här har det inte varit lugnt, eller jo på kvällen men på dagen så har jag städat både dammsugit och torkat golven idag. Så skönt nu när det är gjort 🙂

 5. Så segt att gå över tiden – förstår att du är trött på det och också att det känns lite med ett dåligt samvete pga att mamma är där – men hon vet ju. liksom du att det är bebisen som bestämmer.

  När jag först började se springcyklar så tyckte jag att det var superkonstigt, men nu börjar man vänja sig och jag tror säkert att de tom är bättre än trehjulingarna.

 6. Springcyklarna är super bra för de yngsta barnen att öva upp sin balans och kordination innan det är dags för tvåhjuling med stödhjul. Om de nu vill ha stödhjulen eller börjar cykla på momangen

 7. Var bara glad att din mamma vill vara där och vila i tanken att hon är precis där hon vill vara. Jag hade inte den förmånen när min andra föddes bara 17 månader efter min första. Så bort med det dåliga samvete och var tacksam över att ha en härlig mamma som finns där för dej 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: