Full fart förmiddag

Igår blev det inget inlägg här, jag som varit så duktig på att få till ett inlägg per dag den senaste tiden. Men jag vet ärligt talat inte vad som hände igår. Det var en riktigt slödag här hemma, vädret var kallt och ruskigt och vi höll oss inne i värmen.

Idag däremot har varit allt annat än slött! Jag var tvungen att gå upp vid klockan sex och pumpa då Wilhem bara ville äta en gång under natten. Helt underbart att han sover så bra på nätterna! Under tiden passade jag på att göra klart ett skrivjobb. Sen var det dags att förbereda frukost och väcka Melissa medan Joakim matade Wilhelm. Efter frukost började Joakim städa huset medan jag gjort klart barnen för att komma iväg till förskolan. Idag fick Wilhelm följa med i bärselen så jag kunde känna om det funkar eller om jag måste ha med vagnen framöver. Men han var så nöjd så!

Tillbaka hemma igen var det bara att hjälpa till med städningen och sedan sätta igång med tårtbaket inför morgondagens kalas. Så nu är klockan 10 och vi har ett nystädat hus, nybakad marängtårta och det enda måstet som är kvar för dagen är badning.

Allt som går är förberett inför Melissas födelsedag och kalas imorgon. Vilket är väldigt skönt då jag inte tycker om att behöva göra saker i sista minuten. Dock var vi faktiskt iväg igår och införskaffade en sista minuten present till Joakims bror som har fyllt år och kommer imorgon. Jag tycker det är så svårt att hitta en present till någon som redan har allt den behöver och kan köpa sig det den vill ha, speciellt när personen inte kommer på något att önska sig. Samtidigt vill man ju ändå ge något, och det ska inte vara något som hamnar i en låda någonstans och aldrig används.

Har ni någon present som ni tycker funkar bra i sådana tillfällen? Eller har ni någon go-to-present som ni köper när ni inte kommer på något bättre?

13 thoughts on “Full fart förmiddag

Add yours

 1. Presenter är alltid svårt att köpa till någon som redan har allt. Jag har alltid köpt upplevelser eller presentkort då, men i dessa tider är det inte riktigt lika roligt. Finns inte så mycket att göra. I stället för att ge bort presentkort kan man alltid ge bort Superpresentkort, då får den som får det välja fritt och kan hitta något den vill ha 🙂

 2. Det där är så svårt. Har börjat säga vad jag faktiskt vill ha, då jag själv vill ha ett svar då jag frågar. Med små barn går ju dagarna i ett.

 3. Vilken energi. Alltid så skönt att vara klar i tid så man slipper ha allt i sista minuten. Vilket vi har imorgon…maten ska handlas och förberedas, hemmet ska städas och gästern kommer 18 som tur är.
  Ha ett fint 2 års kalas
  Kram Kajsa

 4. Det är de presenterna som jag tycker är roligast att fixa men det tar tid och man måste verkligen tänka ordentligt. Jag har ingen go to present utan det är ett jobb för varje person.

  Grattis till ert underverk Wilhelm! Jag har ju inte varit här inne på ett tag så jag har ju inte gratulerat tidigare. Skönt att läsa att både du och Wilhelm mår bra!

  Ha en bra kalas idag!

 5. presentkort & chiklad brukar jag köpa när jag inte kommer på något annat, kul med kalas, hoppas att hon blir nöjd med sin födelsedag

 6. Håller med dig, det är svårt att köpa något till de personerna. Skönt med nystädat och att alla måsten är på plats. 🙂

 7. Jag brukar baka något eller göra sylt eller liknande att ta med i akutfall – eller en bok som jag vet inte finns i hemmet.
  Det där med bärsele är väl egentligen det mest naturliga för barnen som redan känner igen sin mammas rörelser…de vill ju vara nära och det är ganska praktiskt också. Är imponerad över din energi så snart efter förlossningen.

 8. Kan vara skönt o inte blogga ibland och att det då inte finns så mkt att blogga om nör man bara tar det lugnt . Skönt att han sover hela nätterna så du oxå får en bra nattsömn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: