Ingen mer eftermiddagslur och första träningspasset

Dagarna går i ett här hemma samtidigt känns det ibland som att inget speciellt händer. Men idag var dem och hämtade däcken som vart fel, så nu ska vi beställa nya. Jag har kommit till insikten att Melissa inte vill sova på eftermiddagen längre. Så istället för att lägga tid på att försöka få henne att sova så tog vi vara på tiden med att plantera lite frön tillsammans och bada. Så nu gäller det att börja gnugga geniknölarna för att komma på aktiviteter vi kan underhålla oss med på eftermiddagarna tills Joakim kommer hem – både inne och ute aktiviteter som passar med en liten bebis i släptåg. Kom gärna med tips!

Igår hade jag en dag där energinivå var riktigt låg, men idag har den istället varit på topp. Vi lyckades till och med få till ett träningspass i form av en rask promenad följt av styrketräning hemma. Det första riktiga träningspasset sen förlossningen. Joakim fick den lätta vikten på strax över 4 kg och jag den lite mer rörliga på nästan 14 kg 😅 Det är inte alltid det lättaste att träna med barn men det funkar ändå bra och vi har riktigt kul ihop. Just då kände jag mig lite som en supermamma – hålla koll på fiskgratängen i ugnen, köra några repetitioner och sedan springa och jaga en gapskrattande Melissa. Men det blev ett riktigt givande träningspass iallafall. Och för dem som är oroliga är jag försiktig när det kommer till träningen och känner av vad som funkar för kroppen och inte.

Vi avslutar kvällen i soffan med bebismys, frukt och en härlig känsla i kroppen😍

20 thoughts on “Ingen mer eftermiddagslur och första träningspasset

Add yours

  1. härligt att komma i gång med lite träning efter förläningen 😀 så grym du är som okar med det supper mamma är du <3 kram

  2. Du låter som en riktig supermum! Tycker att det är så härligt att du/ni ofta involverar Melissa i era aktiviteter, tror att det är viktigt. Vissa jag känner tar tex aldrig med sig barnen till affären (när det inte är pandemi) eller gör aldrig hushållsarbete med barnen. Själv tror jag att barnen tycker att det är kul att få vara involverade. Som när Melissa får hänga i garaget tex.

  3. Ja barnen tycker ju om att vara med och Bellis gillade att vara med och baka, och även hjälpa till att plocka och röra till haha. Jag fick sitta här och tänka till för att komma på tips och de flesta jag kommer på funkar ju ej nu för det är pandemitider, så vara ute i trädgården är ju alltid ett tips. Kanske plantera blommor tillsammans, eller ta ut målarkritor och rita utomhus det brukar vqra poppis

  4. pyssel brukar vara bra sysselsättning och man kan ha liten på en filt på golvet samtidigt med lite leksaker att titta på eller ett babygym..eller så kan du ordna en skattjakt till M, med bilder så hon får leta efter saken på bilden och ev får en fika eller frukt som vinst..(brukar kräva lätt nivå och övning när de är mindre) men sedan kan man göra det mera avanserat med tiden..rolig sysselsättning

  5. Oj varför vill hon inte längre sova på eftermiddagarna el e det att hon ör större nu o inte det behövs ? Kram

  6. Vad duktig du är som redan kommit igång med din träning. Att vara ute och fixa och dona med både det ena och andra. Leka med vatten och experimentera nya spännande små saker i vardagen kan de yngre göra i timmar

  7. Även utan bebis och förlossning brukar det vara svårt att hinna med träningen. Jag har som mål att träna tre gånger i veckan, men vissa veckor hinns det helt enkelt inte med…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: