Staket, koreansk street toast, och bad

Idag blev staketet klart (förutom grindarna som kommer vid ett senare tillfälle). Så idag har Bartolo fått springa lös i trädgården. Och jisses, vilken fart det blev på honom. Och så lycklig han var när han kunde följa efter en överallt i trädgården.

Även idag har det varit en riktig utedag, och det är väl så som det ska vara på sommaren? På förmiddagen gjorde vi klart med stängslet, och efter lunch promenad i skogen så planterade jag smultronplantor vi fick att grannarna igår medan Joakim sågade till staketstolparna så de är i samma höjd.

Koreansk street toast

Även lunchen avnjöts utomhus under vårt solsegel. För inte så länge sen så lade Bland kastruller och vinglas ut ett recept på koreansk street toast, och den tog vi tillfället i akt att prova idag!

Så gott! Vi använde oss för surdegsbröd istället för långfranska, och eftersom varken jag eller Joakim gillar majonnäs eller ketchup så blandade vi ihop creme fraiche med het tacosås. Det råkade bli en vegetarisk variant då vi glömde bort att ha i skinkan. Det här kommer vi definitivt att göra fler gånger!

Efter allt slit i trädgården så kände vi för att bada. Som tur var så har vi grannar som har bra koll på bra badsjöar för hund. I Linköpings kommun är det tillåtet med hund på alla kommunala badplatser så länge hunden är kopplad, men vi ville ändå åka till något mer avskilt. Och avskilt fick vi, vi var ensamma på den lilla stranden.

Så svalkande att få simma en stund. Det här var tredje gången Bartolo var vid badvatten, så han var lite skeptisk. Men så fort jag simmade lite längre ut skulle han bestämt försöka följa efter. Melissa var jättenöjd att bara plaska längs strandkanten. Sen blev det grillade hamburgare utomhus. Så idag har vi verkligen passat på att vara ute och njuta av vädret.

Hur tar ni vara på denna sommar?

7 thoughts on “Staket, koreansk street toast, och bad

Add yours

  1. Vilken mysig dag vid egen strand, att bada med hund är så himla kul. Vi åker runt i husbilen, just nu är vi på Öland 🙂

  2. bra jobbat med staketet och bra när man hittar nya recept som man gillar, maten såg ju verkligen god ut..är spännande att pröva nytt ibland också

  3. Bra jobbat med staketet. Grymma ni är. Jag sparade också ner det receptet på den mackan. De bjuder alltid på så härliga recept och fina inlägg kring mat

  4. Vilken underbar känsla för honom att kunna springa runt på gården. Skönt med dessa utedagar när man kan lapa sol, äta gott och avsluta med ett skönt bad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: