“Surt sa räven om rabarberna” av Karin Brunk Holmqvist

Fakta

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa böcker
Utgiven: 2013
Antal sidor: 271
Genre: Feelgood

Handling

Pensinärsparet Berta och Gunnar har lyckats få en kolonilott i Simrishamn precis bredvid sina nya vänner Hjördis och Konrad, som även är deras grannar i lägenhetshuset. Berta och Hjördis kommer närmare varandra genom trädgårdsprat, fikastunder och gör en hemlig plan tillsammans. Gunnar bestämmer sig för att ge Berta en blomma, men det leder till skvaller och han trasslar sig i lögner och pinsamheter.

Omdöme

Romanen är välskriven, och man får en tydlig uppfattning av både omgivning och karaktärerna. Man får följa flera karaktärer, deras relationer och reaktioner på saker och ting som händer i deras liv och i kolonin. Jag gillar verkligen pensionärerna i boken med deras egenheter. Jag tycker att Karin fångat stämningen på hur det kan vara på ett koloniområde och hur man kan tänka sig att pensionärer upplever saker och ting, även om det är uppskruvat en del. En lättsam och mysig bok som bjuder på en del leenden och skratt.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

2 thoughts on ““Surt sa räven om rabarberna” av Karin Brunk Holmqvist

Add yours

  1. Jag är inte mycket för böcker, läser aldrig men tycker jag känner igen rubriken på denna bok. 🤔 vet inte från var …..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: