Första advent med lussekattsbak

Nu är det första advent och det första ljuset är tänt. Vi fick ändå lite snöflingor som föll idag, dock inget som lade sig på marken men det var väldigt mysigt att se! Meöissa blev helt lyrisk av flingorna och ville bestämt ut och åka pulka. Nu får vi hoppas att det kommer lite snö i veckan när det ska vara minusgrader så vi kan använda de nya pulkor vi skaffat.

I riktigt adventsanda så körde vi lussekattsbak här hemma idag. Riktigt mysigt var det också när alla hjälptes åt. Fullkomligt älskar vår bakskiva som egentligen är en klinkerplatta. Man behöver knappt något mjöl alls när man bakar ut! Och dessutom fick jag till en riktigt bra deg så de blev riktigt luftiga och fina!

Hoppas ni haft en bra första advent!

8 thoughts on “Första advent med lussekattsbak

Add yours

  1. Åh vad härligt med lussekattsbak, jag har inte hunnit så långt ännu. Det är mysigt med familjebak och just saffransbullar gör ju att det luktar jul i hela huset

  2. Vilken bra grej. Annars går det åt mängder och degen blir torr. Ev har jag barnbarnet i morgon och då blir det bak här med.

  3. både gott och roligt att göra tillsammans, vi hade massa frost så vi testade pulkan ovanpå den igår, funkade bra fast hade varit bättre med snö

  4. Vad roligt att baka tillsammans och de såg riktigt fluffiga och goda ut 😀 Vi kunde inte baka som planerat då sonen är förkyld och hostar igen. Jag vill också ha snö, vi brukar typ aldrig få det iaf inte som stannar så vi får åka en bit för att åka pulka 🙄

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: