Ledig under jul?

Det har varit tyst här de två senaste dagarna, tiden har flugit iväg på annat helt enkelt.
Igår var jag på BVC med Wilhelm, vanlig kontroll vid 10 månaders ålder – det känns helt sjukt hur fort tiden har gått! Men allt såg bra och vi kommer inte behöva någon extra kontroll på huvudomfånget utan kan komma tillbaka när han är 1 år så det är väldigt skönt.

Det är en vecka kvar till julafton och vi har fixat alla paket! Det är nästan ett rekord för oss faktiskt då vi brukar behöva köpa något paket i sista minuten för vi inte riktigt kunnat bestämma oss för vad vi ska köpa. Jag har faktiskt inte känt någon direkt julstress i år, det kanske beror på att jag har haft så mycket annat i gång som tagit upp stor del av min tankeverksamhet eller så är det bara för att det kommer bli en lugn jul i år. Joakim planerar att vara ledig i mellandagarna och Melissa kommer vara ledig från förskolan så vi satsar på att ha ett par riktigt roliga och mysiga familjedagar i mellandagarna, om inte Joakim skulle få in något akutjobb givetvis. Men jag tror det är ganska lugnt då det inte brukar vara så många som jobbar under mellandagar och klämdagar på de industrierna som anlitar honom – men det återstår att se.
Jag har själv ett översättningsarbete som ska vara klart till på torsdag nästa vecka och sen kommer jag också att ta lite ledighet. Det känns som att det kommer behövas då min hjärna verkligen har gått på högvarv två-tre senaste månaderna. Jag har dock några skrividéer som kliar i fingrarna, men har satt stopp för att påbörja nytt innan jag är klar med pågående så alla tankar och planering hamnar just nu i ett block. Så idéutveckling och planeringen kommer jag nog inte kunna släppa under julledigheten, men det gör inget för jag gillar det väldigt mycket. Men jag ska se till att faktiskt koppla av också! Kommer ni vara lediga eller jobba under mellandagarna?

Jag är färdig med dagens översättningsjobb och har passerat dagens antal ord på pågående manuset med råge så nu blir det lunch, hämta Melissa och en långpromenad i solskenet!

Ha en fin fredag allihopa! ☀️

8 thoughts on “Ledig under jul?

Add yours

  1. Här blir det också ledigt ska bara njuta och vara ledig och försöka läsa mycket nu under ledigheten. För i januari drar studier igång igen 🙂

  2. Jag är ledig den 23 och den 30 december men sen jobbar jag alla vardagar. Men resten av familjen är ledig. Barnen går på jullov på tisdag och mannen (som jobbar inom industrin) är ledig fram till 3 januari. Han är ju dock deltidsbrandman också så helt ledig är han inte.

    Jag borde verkligen bli bättre på planering och idéer. Jag skriver inte böcker som du gör (skithäftigt att du gör det och jag är alltid avundsjuk på alla som kan!) men jag hade behövt göra det för bloggen. Jag får alltid massa superbra idéer vid tillfälle då jag inte kan blogga och sen gör jag misstaget (alltid) att tro att jag kommer ihåg allt bra jag kom på. haha

    Helt otrolig att det redan har gått 10 månader! Tiden rusar verkligen fram när man blir äldre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: