“Stormens öga” av Leigh Bardugo

Fakta

Författare: Leigh Bardugo
Förlag: Gilla Böcker
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Siege and Storm
Översättning: Carina Jansson
Utgiven: 2016
Antal sidor: 362
Genre: Fantasy,
Serie: Grisha-trilogin del 2, recension för del 1 hittar du här

Handling

Alina och Mal flyr från Ravka och tillsammans försöker de börja ett nytt liv på andra sidan havet, med vetskapen om att Skuggmästaren överlevt och kommer jaga dem tills han får tag på Alina. Hennes dåliga samvete och att inte få kunna använda sin kraft tär på henne. Skuggmästaren reser sig starkare, med en ny kraft som skrämmer dem alla. Alina är den enda som kan stoppa honom, men allteftersom hennes kraft växer dras hon längre in i politik och en värld av mörk magi. Allt hon gör driver en större klyfta mellan henne och Mal, och hennes kropp trånar efter ännu mer kraft.

Omdöme

Det är andra boken i trilogin om Alina Starkov, och man behöver läsa den föregående boken för att hänga med i denna. Precis som föregående bok är den väldigt spännande och denna gång hade jag inte sett andra säsongen av serien innan jag läste boken så jag visste inte vad som skulle hända. Den är lätt att läsa även om en del kapitel kan kännas något långa. Som läsare får man fortfarande följa Alina i första person. Alina slits mellan sin kärlek till Mal, sin plikt som solbringare och begäret efter ännu kraft. Dessutom präglas hon av en hel del skuldkänslor. Karaktärerna är välbeskrivna och miljöerna är lätta att se framför sig. Farorna har steppats upp vilket är bra för annars hade det blivit lite långdraget och det kommer även in andra karaktärer som gör att det blir ny dynamik. Men tycker ändå att första boken är snäppet vassare.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

One thought on ““Stormens öga” av Leigh Bardugo

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: