Lyckas på högskoleprovet med rätt förberedelser

”Inlägget är i betalt annonssamarbete med högskoleprovguiden.”

När jag ansökte till högskolan var mina gymnasiebetyg tillräckligt höga för att jag skulle komma in på utbildningen jag valt, men det var flera av mina kurskamrater som kommit in tack vare sina poäng från högskoleprovet. De flesta universiteten och högskolorna antar minst en tredjedel av de sökande på deras resultat från högskoleprovet, och det ger en möjlighet för fler att kunna komma in på sin drömutbildning även om gymnasiebetygen inte räcker hela vägen. Skulle jag ansöka till en ny högskoleutbildning skulle jag ta högskoleprovet innan för att öka mina chanser för att komma in. Men för att klara sig i den hårda konkurrensen som krävs för vissa utbildningar så gäller det att ha ett bra resultat på högskoleprovet.

Förbered dig väl och i tid

För att få ett så bra resultat som möjligt kräver det engagemang och förberedelser. Det är du som skriver provet som väljer vilken förutsättning du vill ha för att lyckas genom hur du förbereder dig inför provet. Att veta hur högskoleprovet går till och vilka delar det innehåller är en viktig utgångspunkt för att kunna lägga upp studierna på ett bra sätt. Förbered dig inför högskoleprovet på bästa sätt genom att börja i god tid för att hinna repetera gammal kunskap eller till och med införskaffa ny och analysera vilka områden som du behöver lägga mer fokus på att studera. Detta kan högskoleguiden hjälpa dig med, de har all information och tips du kan tänkas behöva. Hos dem får du tillgång till gamla kompletta högskoleprov som du kan öva dina kunskaper på och vänja dig både vid upplägg, formuleringar och tidspressen.  

Gratis-medlemskap eller VIP

Högskoleprovguiden har ett kostnadsfritt medlemskap med bland annat tillgång till övningsuppgifter, videogenomgångar, gamla högskoleprov och ett forum där det går att diskutera med andra medlemmar. Om man vill öka sina chanser till ett bättre resultat finns även ett VIP-medlemskap där man även får tillgång till fler övningsuppgifter, genomgång av varje del av provet, personlig coachning och upplägg av studier.

Om du har planer på att skriva högskoleprovet tycker jag absolut att du ska besöka högskoleprovguiden och ta del av deras tips och övningar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: