Vem är jag?

Jag hakar på Madelenas utmaning 100 frågor på 10 dagar. De första 10 frågorna handlar om vem det är bakom bloggen så här kommer lite mer information om mig.

1. Vad heter du?
Elina, har aldrig haft något direkt smeknamn då mitt namn är kort som det är.

2. Vart bor du?
Jag bor utanför Linköping, i ett litet samhälle (by) som heter Nykil i ett hus som jag och min man har byggt själva.

3. Relationsstatus
Gift sedan 4 år tillbaka med min man Joakim, och vi har varit tillsammans i 12 år i sommar. Tiden går fort när man har roligt!

4.Barn
Jag har två fina barn, en otroligt envis treårig tjej och en glad ettårig kille. Otroligt tacksam att jag har dem även om de ibland får mig att vilja slita av mig håret.

5. Ålder
Jag fyller 28 år i september så jag närmar mig 30års strecket. Här finns det ingen åldernoja än så länge i alla fall. Har en tendens att glömma bort hur gammal jag är så jag fick tänka till för den här frågan faktiskt! Åldern är inte lika viktig längre som det var när man var liten och till och med räknade halvåren.

6. Jobbar du?
Ja, det gör jag. Jag jobbar som biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi och arbetar inom området nuklearmedicin. Kort och gott kan jag säga att jag injicerar patienter med ett radioaktivt ämne och tar bilder på organen som radioaktiviteten ansamlas i och avgör hur bra organet fungerar.
Jag har även ett eget företag som frilansande skribent och numera även författare.

7. Vad har jag för intressen?
Jag läser och skriver mycket, kan nog säga att jag inte fungerar som jag ska om jag inte får utlopp för min kreativa sida genom skriva. Träningen är också ett intresse jag har och sysslar både med styrketräning och löpning. Fotografering är också ett kärt intresse, tyvärr har det inte blivit mycket av den varan den senaste tiden. Ett annat intresse som har börja komma upp mer och mer sedan vi flyttade till hus och fick en trädgård är odling, är inte så duktig på det men det är rolig att faktiskt få något och det är rogivande att gå och pula i trädgården.

8. Husdjur
Det finns det gott om här hemma. Vi har två katter, varav vår huskatt Sixten köpte vi som kattunge och vår andra katt, Bamako, köpte vi från en kennel efter att de hade tagit de kullar med ungar som de ville av henne. Hon är en Savannah och en riktig jägare så vi får en del extra djur här hemma som hon tar med sig in. Sen har vi vårt senaste tillskott i familjen vår hund Bartolo som vi har adopterat från Spanien.

9. Allergier
Jag har inga mat-, djur- eller gräsallergier däremot är jag överkänslig mot acetylsalicylsyra som finns i t.ex. Ipren så jag mår väldigt dåligt om jag får i mig det. När jag var mindre på syslöjden fick jag kliande utslag på händerna när jag tog i bomullen som vi skulle stoppa våra projekt med.

10. Vart är du född?
Jag är född i Jönköping och växte upp strax utanför i ett samhälle vid namn Tenhult.

Så här ni lite mer information om mig! Berätta gärna lite mer om er också!

7 thoughts on “Vem är jag?

Add yours

 1. Spännande med ditt jobb. Då jag tänker på biomedicinsk analytiker tänker jag blodcentraler, 🙂 Är det typ på en röntgenavdelning du är då? Min dotter jobbade på röntgen under ett par år.

 2. Hej Elina!
  Trevligt att träffa lite mer av dig eller hur jag ska säga.
  När jag var i din ålder var jag singel och levde ett liv fyllt med fester, sprit och cigaretter. Inte i närheten så ansvarsfull som du är nu.
  Kul att läsa om ditt jobb!
  Kram

 3. Tycker listor är så kul att både läsa & skriva, kanske också får hoppa på utmaningen 😃 Mysigt med katter, vi har också 2 katter och dom ger ju så oerhört mycket också

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: